A bizalom védjegye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly tavasszal indította el a „Kamara által ajánlott vállalkozás” védjegyprogramját. Ennek célja a kamara önkéntes tagjai számára egy olyan minősítési rendszer kidolgozása, melynek megfelelve a vállalkozások jogosulttá válnak a védjegy használatára. A „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” címet elnyert, a hitelesség, a szakmaiság, a minőség és a biztonság kifejezésekkel jellemezhető cégek 2016-ban a védjegy viselésével a bizalom erejét is maguk mögött tudhatják.  

A programban történő részvétel előfeltétele egy olyan kérdőív kitöltése, melyet a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület aktív közreműködésével alakítottak ki, az ExcellenCert Kiválósági Tanúsítvány követelményrendszer alapjaira építve. A program meghirdetését követően összességében 128 vállalkozás töltötte ki az online kérdőívet, s valamennyi meg is felelt az előzetes elvárásoknak, ami bizonyos értelemben azt jelzi, hogy a kamara önkéntes tagjai megbízható vállalkozások közül kerülnek ki. 

A védjegypályázatra benyújtott pályázati anyagok formai ellenőrzését követően 52 vállalkozás pályázata felelt meg a kritériumoknak. A pályázatok elbírálása egységes szempontrendszer alapján történt. A program szakmai értékelő bizottságot – amely az értékelés folyamatának meghatározásáért és módszeréért is felelt – a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója, a kamarai Ellenőrző Bizottság tagja, valamint a kamarai Etika Bizottság elnöke alkotta. Döntésük értelmében az 52 vállalkozás mindegyike kiérdemelte a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” címet.

A közreműködők leszűrték az első ízben meghirdetett pályázat tapasztalatait, melyeket a következő kiírásnál hasznosítani is fognak. Jellemző probléma, hogy továbbra is gondot okoz az önkéntes és a regisztrált tagság közötti különbség felismerése. A kereskedelmi és iparkamarának a regisztrált vállalkozások évente 5000 forintos hozzájárulást fizetnek, az önkéntes tagok pedig tagdíj fizetésével is hozzájárulnak kamarájuk működéséhez. 

Képünkön: Szabó Kálmán a Szövetség a Kiválóságért Egyesület képviselője, a Ferenczi Gépipari Kft. részéről Ferenczi Katalin, valamint Mikóczi Tamás, a GYMSKIK társelnöke.
Képünkön: Szabó Kálmán a Szövetség a Kiválóságért Egyesület képviselője, a Ferenczi Gépipari Kft. részéről Ferenczi Katalin, valamint Mikóczi Tamás, a GYMSKIK társelnöke


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-januar-49


Tetszett a cikk?