Az év felelős foglalkoztatója 2016

Szeptember 30-áig lehet jelentkezni Az év felelős foglalkoztatója pályázatra, amelyet idén hirdettek meg először - mondta a pályázatot kiíró Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Pákozdi Szabolcs a három kategóriában - mikro- és kisvállalatoknak, közép- és nagyvállalatoknak, közszféra intézményeinek - meghirdetett pályázatról azt mondta: annak fontos üzenete, hogy nem csak a nagy, multinacionális vállalatok lehetnek képesek társadalmilag felelős munkahellyé válni.
Öt témakörben lehet pályázni: fiatalok foglalkoztatása és beillesztése a munkahelyi környezetbe; egészségmegőrzés, munkavállalók számára biztosított környezet; munkahely és magánélet egyensúlya; önkéntesség; képzés, szakképzés. Értékelni kategóriánként fognak majd, a nyertesek pedig vándordíjat kapnak - közölte.
Hozzátette: a jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben különösen nagy hangsúlyt kapnak a társadalmi felelősségvállaláshoz tartozó körülmények, hiszen ha két vállalat hasonló fizetést kínál, a munkavállaló ezek alapján választ közülük.

Forrás: MTI


Tetszett a cikk?