FORESDA - pályázat, figyelem!

Az INTERREG Duna Transznacionális Program keretében 2017. január 1-én kezdődött el a FORESDA című, 383-1.1-es számú projekt lebonyolítása. A partnerség 10 nemzetközi szervezetből áll, illetve 7 stratégiai partner vesz részt a pályázatban. A magyar oldalt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseli, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter és a Nemzetgazdasági Minisztérium – mint stratégiai partnerek – bevonásával. Együttműködő országok: Németország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Románia, Szlovénia. A projekt tervezett hossza 30 hónap, mely fő tevékenységei az országok közötti transznacionális stratégia fejlesztése és a faipari szektor szervezeteinek támogatása egy hatékony kommunikációs alapra építve.

A projekt elsődleges célja fenntarthatóan és innovatívan támogatni a tradicionális fafeldolgozó vállalkozások munkáját. A pályázat a kis – és középvállalkozások megerősítésére épít, illetve nemzetközi szinten egy hatékony kutatási együttműködés alakuljon ki, azáltal, hogy környezetbarát tevékenységek növekedését szorgalmazzuk. A faipari vállalatok legyenek a lehetséges ,,motorjai” a fenntartható és versenyképes biogazdaságnak a Duna menti régiókban.

Tevékenységek: transznacionális stratégia kialakítása (a regionális innovációs rendszer azonosítása, igények felmérése, helyi akciótervek és közös stratégia), innovációs környezeti PILOT modellek, új értékláncok (okos és fenntartható faépítészet, innovatív faalapú biotermékek és anyagok létrehozása, energia-hatékonyság), kapacitásépítés, tapasztalatcsere, külföldi példák megismerése, KKV tanácsadás és mentorálás, fenntarthatósági terv, kommunikáció.

A projekt során az érdeklődőknek lehetőségük adódik különböző nemzeti és nemzetközi workshopokra ellátogatni. Bővebb információt a www.zmva.hu honlapon és a judit.vinhoffer@zmva.hu e-mail címen kaphatnak.

Forrás: www.zmva.hu/cikk/768


Tetszett a cikk?