A precíz eredmények vezető eredetije

Egyenes és pontos vágások – nemcsak vízszintes munkákhoz, hanem mostantól a falon is. Ahogy az a Festooltól már megszokott, az új FS-/2-KP vezetősín bevezetését új, változatos részletmegoldások kísérik, intelligens és praktikus tartozékokkal.

Az eredeti vezetősín évtizedek óta ismert a kipattogzásmentes vágásról. A közvetlenül az előrajzolt vonalon elhelyezkedő, gumiból készült élszalag megakadályozza az élek kipattogzását – a szögben végzett vágásoknál is. Egy csúszóbetét gondoskodik a gép könnyű futásáról a vezetősínen. A vezetősín alján lévő tapadó alátét védi a megmunkálandó munkadarab felületét.

EGYENES ÉS PONTOS VÁGÁSOK – MINDEN HELYZETBEN

Az új FS/2 KP vezetősín nemcsak a padlón és a munkafelületen végzett vízszintes vágások során teszi lehetővé az egyenes és precíz vágást, de a jövőben már a fali alkalmazások során is. A ragasztópárnáknak köszönhetően az új vezetősín biztonságosan rögzíthető – elcsúszás nélkül. Mindössze annyit kell tennie, hogy a vezetősínt a kívánt módon beállítja, rányomja a ragasztópárnákat – és máris biztonságosan rögzítve van a vágáshoz. A ragasztópárnák így biztos tartást és precíz fűrészelést garantálnak – még a nehéz helyzetekben is. Ezután a ragasztópárnák még az érzékeny felületekről is egyszerűen és maradéktalanul eltávolíthatók, anélkül, hogy felsértenék a munkadarabot.

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS SZÁLLÍTÁS

A Festool valami újjal állt elő a praktikus szállításhoz: a közepén lévő mélyedésnek köszönhetően, a vezetősín problémamentesen ráhelyezhető minden Systainerre és azzal együtt szállítható. Ez a megoldás lehetővé teszi akár két vezetősín egyszerű és praktikus szállítását.

ÖNBEÁLLÓ: A VEZETŐSÍNEK EGYENES ÖSSZEKAPCSOLÁSA GYORSAN ÉS KÉNYELMESEN

Az új összekötő darabokkal a vezetősínek egyenesen és stabilan összekapcsolhatók – ez minden Festool vezetősínre vonatkozik. Ez lehetővé teszi a pontos vágást – még hosszú munkadarabok esetében is – két vagy több összekapcsolt vezetősín teljes hosszában. Lézergravírozású jelzés a két összekötő darab megfelelő sorrendben történő behelyezéséhez. Az önbeállító funkció egyenes csatlakozást és pontos eredményeket biztosít.

PRECÍZ SZÖGBEN VÉGZETT VÁGÁSOK -60°-TÓL +60°-IG

Az új vezetősínek bevezetésével a Festool egy új szögütközőt is tervezett a pontosan vezetett és gyors, szögben végzett vágásokhoz. Ilyen módon a -60° és +60° közötti szögek pontosan ismételhető módon, nagy precizitással beállíthatók. A gyorskioldó karnak köszönhetően a szögütköző intuitív módon és pillanatok alatt rögzíthető a vezetősínhez. A szögütközőt hosszú felfekvő éllel és kémlelőablakkal tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáigazíthassa a munkadarab éléhez. További pozicionáló tüskék biztosítják a biztonságos felfekvési felületet – még lekerekített munkadarabszélekkel rendelkező anyagok esetén is. Minden kezelőelem intuitív módon, felülről, szerszám nélkül kezelhető.

A vezetősínek, az új szögütköző, valamint az új összekötő darabok 2021 októberétől kaphatók a szakkereskedésekben.

Illusztráció: Festool GmbH


Kapcsolódó dokumentum:


a-preciz-eredmenyek-vezeto-eredetije


Tetszett a cikk?