Bemutatkoznak az új Festool TSC 55 K és TS 55 F merülőfűrészek

A Festool már évek óta a legjobb merülőfűrészeket kínálja a piacon. Az asztalosok, konyhaszerelők, kiállításépítők, belsőépítészeti munkákat végzők, ácsok, parkettások és melegburkolók, szárazépítészetben dolgozók és festők 2021 áprilisától örülhetnek az új Festool merülőfűrészeknek. A német gyártó döntő fejlesztéseknek vetette alá mesterműveit: a merülőfűrészek mostantól dupla sebességgel vágnak, illetve a TSC 55 K akkus merülőfűrész az egyedülálló KickbackStop funkcióval is rendelkezik.

TSC 55 K AKKUS MERÜLŐFŰRÉSZ AZ EGYEDÜLÁLLÓ KICKBACKSTOP FUNKCIÓVAL

„Új akkus merülőfűrészünk használatával végre nincs többé veszélyes visszarúgás, hiszen az új, egyedülálló KickbackStop funkcióval még biztonságosabbá tettük” – magyarázza Boris Seyfried, a Festool termékmenedzsere. A munkában gyakran egy milliszekundum dönt: a merülőfűrésznél a súlyos sérülések leggyakoribb oka a visszarúgás. „A biztonság nagyon fontos téma számunkra. Arra az esetre, ha a vágás és a munkadarabba merítés során visszarúgás fordulna elő, az intelligens KickbackStop-technológiával gondoskodtunk arról, hogy akkus merülőfűrészünk fűrészlapja egy szempillantásnál is gyorsabban leálljon. Ezáltal a fűrész hátrafelé mozgása is megáll. Ezzel nemcsak a munkadarabot védi, hanem a sérülésveszélyt is minimálisra csökkenti. „Új fűrészlap-generációnknak és az új TSC 55 K hatalmas áthúzó erejének köszönhetően a jövőben kétszeres sebességgel dolgozhat – ugyanakkor hosszabb akkumulátor-üzemidővel. Ennek eredményeképpen a maximális vágási teljesítmény találkozik a tökéletes vágásminőséggel” – fejti ki Boris Seyfried. „Sajnos a fejekben még mindig az a kép él, hogy az akkus fűrészek nem képesek a teljes teljesítményre. Új akkus merülőfűrészünk esetében nem ez a helyzet. Itt nem érzékelhető a különbség, hiszen a legújabb generációs szénkefe nélküli EC-TEC motor és a kétakkus rendszer (2x18 V) révén az új TSC olyan erőteljes, mint a hálózati gép, ugyanakkor teljes mobilitást biztosít” – teszi hozzá a termékmenedzser. A legújabb fűrészlap-generáció pedig egyaránt gondoskodik a gyors előrehaladásról és a precíz vágásteljesítményről.

AZ ÚJ VEZETÉKES TS 55 F MOSTANTÓL KÉTSZER OLYAN GYORS

„Merülőfűrészünk mindig abszolút precíz vágással, a legnagyobb teljesítménnyel és kiemelkedő élettartamával győz meg. A megszokott megbízhatóság és vágásminőség marad, viszont újdonság a még soha nem látott munkavégzési sebesség, hiszen az új TS 55 F mostantól kétszer olyan gyorsan halad a vágással” – fejti ki Boris Seyfried, majd így folytatja: „Az új fűrészlapok, amelyek tökéletesen a merülőfűrészhez vannak igazítva, kisebb vágásszélességgel, új fogalakkal és keményfém fűrészfogakkal gondoskodnak a nagyobb vágásteljesítményről és hosszabb élettartamról ─ ugyanolyan tökéletes vágásminőség mellett.” A tökéletes munkát eredményező fűrészrendszer intelligens rendszertartozékokkal egészül ki: vezetősín, szögütköző, fűrészasztal, valamint a bevált részletek, mint a kipattogzásgátló és a tökéletesen a gépre hangolt elszívás. „Merülőfűrészeink kiváló munkavégzést biztosítanak, első osztályú fűrészrendszerrel, bármi is legyen a kihívás”.

VERHETETLEN PÁROS: AZ ÚJ TSC 55 MERÜLŐFŰRÉSZ ÉS AZ ÚJ TPC ÜTVEFÚRÓCSAVARBEHAJTÓ

Az új TSC 55 K akkus merülőfűrész a szintén új TPC ütvefúró-csavarbehajtóval együtt verhetetlen párost alkot minden munkakörülménynél, akár fűrészelésről, akár csavarozásról van szó.

 

Az új merülőfűrészek és az új fűrészlapok áprilistól kaphatók a szakkereskedésekben. További információk a www.festool.hu címen találhatók.

Illusztráció: Festool GmbH


Kapcsolódó dokumentum:


bemutatkoznak-az-uj-festool-tsc-55-k-es-ts-55-f-merulofureszek


Tetszett a cikk?