Különlegesen precíz leszabás akkumulátorral, egész nap

Mi a közös a padlóburkolásban, a homlokzatépítésben, a faipari munkákban és a belsőépítészetben? Igazán egyszerű: minden szakmához olyan kompakt fűrészre van szüksége, amely precíz, megbízható és mindenekelőtt száz százalékig rugalmas. A Festool megszabadította a kábeltől az új KSC 60 akkus gérvágót, és ezt a praktikus univerzális eszközt Li-ion akkumulátorral és a szénkefe nélküli motorok legújabb generációjával küldi versenybe. A legújabb generációhoz tartozó, szénkefe nélküli ECTEC motor és a kétakkus rendszer együttesen gondoskodik a maximális energiáról és a kitartásról egy egész napon át .

A Festool következetesen tovább bővíti átfogó akkumulátorválasztékát: az akkumulátorról működtetett KAPEX KSC 60 bivalyerős, ráadásul a kétoldali, akár 60 fokos gérvágási szögnek és a szintén kétoldali, akár 46 fokos (jobb oldali), illetve 47 fokos (bal oldali) dőlésszögnek köszönhetően rendkívül rugalmasan használható. A kettős csapágyazású, kétoszlopos vezető pontos, fennakadásmentes fűrészlap-megvezetést biztosít. Így minden fűrészvágás tökéletesen sikerül, billegés és rángatás nélkül. A LED-fényszóró pontos vágásvonaljelzésként viszi át a fűrészlap vetett árnyékát az anyagra, és egyúttal biztosítja az előrajzolt minta optimális láthatóságát. Hordozható használathoz és a kisebb fűrészelési munkákhoz a KSC 60 porzsákkal van felszerelve. A szállítási terjedelemnek szintén része egy praktikus csuklós szögmérő. Lehetővé teszi a belső és külső szögek gyors felmérését, és az egyszerű és pontos átvitelt a fűrészre. Okos részletek: a kiegészítő talpaknak köszönhetően a KSC 60 munkaasztalát néhány mozdulattal pontosan a SYSTAINER SYS 3 M 112, illetve a SYSTAINER SYS 1 magasságába emelheti. Így az használható munkaasztalként, és biztonságosan megtámasztja a hosszú munkadarabokat. Így a precizitás már nem csupán a véletlen műve, hanem biztosan fennálló körülmény – vágásról vágásra.


A kétoldali, akár 60 fokos gérvágási szögnek és a szintén kétoldali, akár 46 fokos (jobb oldali), illetve 47 fokos (bal oldali) dőlésszögnek köszönhetően az új KSC 60 rendkívül rugalmasan használható.


SZÉNKEFE NÉLKÜLI MOTOR – AKKUMULÁTOROS ENERGIA EGÉSZ NAPRA

A KAPEX KSC 60 teljesítmény tekintetében sem marad el semmiben vezetékes testvérétől, a KS 60-tól. Ezért az akkumulátor és a motor tökéletesen összehangolt együttműködése a felelős. „A KSC 60-ban az EC-TEC motorok legújabb generációja kerül bevetésre. Ezt a kompakt kialakítás, a kis súly és a nagy hatékonyság teszi különlegessé” – mondja Boris Seyfried, a Festool fűrészekre szakosodott termékmenedzsere. A változtatható fordulatszám-előválasztás segítségével az adott anyagnak megfelelően dolgozhat. A kiváló minőségű fűrészlapokkal a faanyagokkal, laminátokkal vagy az alumíniummal végzett munka során a pontosság nem csupán a véletlen műve. A nagyobb áthúzóerőről és hatókörről az intelligens kétakkus rendszer gondoskodik: így a KSC 60 egy vagy két Festool 18 V-os akkumulátorral működtethető, és elég energiát biztosít egészen a munkanap végéig. Az építkezésen az új KSC 60 kompakt kialakításával, a szorosan illeszkedő vezetőrudakkal és ergonomikusan elhelyezett hordozófogantyúkkal, valamint a praktikus szállítási rögzítővel határtalanul mobilisnak bizonyul.


A szállítási terjedelem része egy praktikus csuklós szögmérő is, amely lehetővé teszi a belső és külső szögek gyors felmérését, és az egyszerű és pontos átvitelt a fűrészre.
 

JELLEMZŐ A FESTOOLRA: RENDSZERBEN

A rendszer a tökéletesen a KSC 60 típushoz igazított rendszertartozékokkal válik teljessé. Ebbe beletartoznak a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz megfelelő fűrészlapok, amelyek a fordulatszám-előválasztással együtt tökéletes vágási eredményt és az anyagnak megfelelő fűrészelést garantálnak. A KSC 60 állványa egyben tartó- és szállítóállvány – a KAPEX KSC 60 még egyszerűbb szállításának érdekében. A KAPEX KSC 60-at hátkímélő munkamagasságra emeli, és az átgondolt összecsukó mechanikának köszönhetően gyorsan és egyszerűen felállítható. A KSC 60-hoz ajánlott energiakészlet biztosítja a megszakítás nélküli munkát: két 5,2 Ah-s akkumulátorral és dupla töltővel az új Systainer³-ben szállítjuk. Az utóbbival egyszerre tölthető két akkumulátor.


Hordozható használathoz és a kisebb fűrészelési munkákhoz a KSC 60 porzsákkal van felszerelve.

TELJES KÖRŰ BIZTONSÁG

A gondtalan mindennapok érdekében minden Festool töltőberendezés, illetve akkuegység természetesen a többi Festool szerszámnál is megszokott Festool szervizszolgáltatások révén teljeskörűen védve van. 

Az új KSC 60 akkus gérvágó 2022 szeptemberétől kapható a szakkereskedésekben. További információkért látogasson el a www.festool.hu weboldalra 2022. május 2-től.

Illusztráció: Festool GmbH


Kapcsolódó dokumentum:


kulonlegesen-preciz-leszabas-akkumulatorral-egesz-nap


Tetszett a cikk?