Profi szorítók – három gyártótól

A kézi szorítók tekintetében szerintem hamar elérkezik a megvilágosodás minden asztalosnál. Amennyiben valóban tényleg precízen szeretnénk dolgozni, akkor muszáj lesz minőségi eszközt vásárolni, s elfelejteni a silány termékeket. Bemutatunk három különböző gyártótól három szorítót, amelyeket nyugodt szívvel ajánlunk, várjon ránk bármilyen extrém rögzítés is a munkafolyamatok során.

PONY JORGENSEN

A Pony Jorgensen története 1903-ban kezdődött, amikor egy kis cég üzletet nyitott Chicagóban, Illinois államban. Az alapító Adele Holman, egykori operaénekesnő. Egykori szabadalmuk egy olyan szorító, ahol a két fapofát menetesszárral kötötték össze. A Jorgensen felsőkategóriás szorítókat kínál, amelyeket szerte a világon előszeretettel használ nagyon sok műhely.

Jorgensen Steel bar szorító

Sokféle méretben és szorítóerőben kapható, közepes és nagy igénybevételű munkafolyamatokhoz. Az álló- és csúszó fej öntöttvas, narancssárga, porszórt, amelyeket rozsdaálló acélrúd köt össze. A csúszó résznél lévő lamellák biztosítják azt, hogy a szorító rögzített állapotban biztonságosan tartson a rúd bármely pontján.

BESSEY

A Bessey cég a közelmúltban ünnepelte 130 éves fennállását. A cég központja ma is Stuttgart közelében található, továbbá működik leányvállalata Kanadában is.

GearKlamp® bar clamps, GK series

Érdekesség a többi szorító közt, hogy itt a markolat részt, amivel a szorítást végezzük, ráépítették a csúszó tengelyre, s egy áttétellel oldották meg, hogy a szorítópofára kerüljön a szorítóerő. Sok esetben, például korpuszok összeszerelésénél, könnyedén fel tudjuk helyezni így a szorítókat, a kezünk kényelmesen elfér. A csúszó részt gyorskioldógombbal tudjuk oldani. A fogaskerekes rész teljesen zárt, így nem kell aggódni, hogy esetlegesen por vagy bármilyen szennyeződés bejuthatna.

PIHER

A Piher spanyol cég, amelyet 1957-ben alapítottak családi vállalkozásként. Mára minden kontinensre szállítanak a termékeiből. Annyira megbíznak termékeik professzionális minőségében, hogy 30 évre teljeskörű garanciát biztosítanak, bármilyen gyártási hibáról legyen is szó.

Maxipress F – Depth:12 cm

A Piher ezen szorítója – bár sokan próbálják lemásolni – egyedi kialakítású, professzionális megoldásokkal teletűzdelt, kiváló alapanyagokból elkészített, professzionális szorító. A szorító kar elfordítható, így még nagyobb erőt tudunk kifejteni. Plusz a szorítópofa résznél kapunk egy áttétet, ami szintén arra szolgál, hogy a felhasználónak elég csak kis erőt kifejtenie a meghúzáskor. Maximális nyomás 9000 N. A csavarmenet teljesen zárt és zsírzó furattal ellátott. A fogantyú leszerelhető, cserélhető.


Tetszett a cikk?