A Wood-Mizer bővíti termékpalettáját a CNC-gépek bevezetésével

A Wood-Mizer kifejlesztett egy fejlett CNC (számítógépes, numerikus vezérlésű) gépsort a fa, műanyag, kompozitok és könnyű ötvözetek pontos, teljesen automatikus feldolgozására, kimagasló teljesítménnyel.

A Wood-Mizer CNC gépcsalád a következőkből áll:

  • CNC5003, 3 és 4 tengelyes gépközpont vákuumasztallal
  • CNC5005, 5 tengelyes gépközpont vákuumasztallal
  • CNC6003, 3 és 4 tengelyes, nagy teljesítményű gépközpont vákuumasztallal
  • CNC6005, 5 tengelyes, nagy teljesítményű gépközpont vákuumasztallal
  • CNC7000, gerenda és rönk feldolgozására alkalmas gépközpont, 8 tengelyes automatizált anyagmozgatással
  • CNC7000, gerenda és rönk feldolgozására alkalmas nagy teljesítményű gépközpont, 6 tengelyes automatizált anyagmozgatással

A Wood-Mizer CNC gépeket úgy tervezték, hogy rendkívül rugalmas megmunkáló központok legyenek, amelyek opcionális kiegészítőkkel és funkciókkal szerelhetők fel, beleértve a CNC aggregátorok sorát, a CAM szoftver kompatibilitást, az oszcilláló késfejet, az extra vákuum párnákat és lemezeket, a védőkapukat/ fényfüggönyöket a gép körül, a lézereket a jobb anyag pozícionálásért, stb.

A megmunkáló központok a legmagasabb minőségű alkatrészekből készülnek, iparágvezető numerikus vezérlőkkel felszerelve.

„A Wood-Mizer mindig is elkötelezte magát amellett, hogy a legjobb minőségű gépeket szállítsa a faanyagok késztermékekké történő alakításához” - mondta a Wood-Mizer CNC termékmenedzsere, Magnus Fransson. „A Wood-Mizer CNC gépcsalád évtizedek óta bizonyítja a minőségét világszerte, és a Wood-Mizer kiváló minőségű szolgáltatásain és ügyfélszolgálatán keresztül érhető el, amelyeket az ügyfelek elvárnak a Wood-Mizertől.”

A CNC5003 CNC gép a sorozat első terméke, amelyet fa, műanyag, kompozitok és könnyű ötvözetek automatizált feldolgozására terveztek különböző művészi és kézműves műhelyekbe, valamint közepes és nagyméretű cégek részére, amelyek kifinomult alkatrészeket gyártanak konyhák, bútorok, házak és egyebek részére.

A CNC5003 egy kettős meghajtású állványzaton kapott helyet a stabilitás és pontosság érdekében, fel van szerelve egy 2 pozíciós automatikus szerszámcserélővel, amely az állványzatra van szerelve a gyors szerszámcsere érdekében, és egy többzónás vákuumbeágyazó asztal is van rajta a biztonságos és rugalmas anyagpozícionáláshoz.

A megmunkáló központ erős elektromos tengellyel rendelkezik, amelyet nagy felbontású digitális szervók támogatnak a pontosság és a minimális vibráció érdekében. 

Minden műveletet egy mozgatható kezelőpanel felügyel a híres Fanuc vezérlővel a fejlett funkcionalitás és az alkatrészek rendelkezésre állása érdekében a gép teljes élettartama alatt. Ezenkívül a kezelőpanel interfészt kínál PC és CAM szoftverekhez, valamint egy beépített szervervezérlőt is tartalmaz.

A 3 tengelyes, gyorsan és precízen mozgó fej egy méretes, többzónás vákuumasztalon működik, amely lehetővé teszi a 3000 x 1500 mm maximális méretű lapos anyagok feldolgozását. A munkaasztal hat zónából áll, 216 egyedi vákuumponttal a konfigurációk széles választéka biztosításához. A tengely megbízható és rendkívül hatékony porelszívó rendszerrel van felszerelve a tiszta munkakörnyezet fenntartása érdekében.

A CNC5003 CNC gép műszaki adatai:

  • Működési terület – 3080 x 1540 x 200 mm
  • Anyagméretek: 3000 x 1500 mm
  • Sebesség (x/y/z) – 60 x 30 x 15 m/perc
  • Tengelymotor szerszámcserélővel – 11 kW 24.000 ford./percnél
  • Szerszámcserélő – 12 szerszámból álló forgó eszköz
  • Vákuumszivattyú – 4 kW (vagy 5,5 kW)
  • A vákuumszivattyú teljesítménye – 126 m3/h 0,9 bar nyomáson

„Az integrált anyagmozgató berendezésekkel tovább lehet növelni a CNC5003 termelékenységét. A gép egy moduláris rendszerrel bővíthető az anyagok be- és kihordásához, és ez egy megmunkáló cellává alakítható, amely képes a kezelő felügyelete nélkül automatizáltan feldolgozni komplett anyagokat” – magyarázza Magnus Fransson.

A CNC5003 és az ebből a családból érkező további CNC gépek kiegészítik a Wood-Mizer berendezéscsaládot azáltal, hogy pontosabbá és megismételhetőbbé teszik a fatermékek feldolgozási folyamatát.

További termékinformációkért és árajánlatokért forduljon Magnus Franssonhoz, a Wood-Mizer CNC gépek termékmenedzseréhez az mfransson@woodmizer.eu címen.


Tetszett a cikk?