Wood-Mizer: WIDE opcióval bővül az LT15CLASSIC fűrészgép

A népszerű, sokoldalú és kompakt LT15 fűrészgép sorozat az LT15CLASSIC WIDE Mobil bevezetésével bővül, amely a mobil LT15 gép funkcióit szélesebb fűrészfejjel kombinálja. – Ez egy érdekes ajánlat azon cégek és magánszemélyek részére, amelyeknek/akiknek nagyobb rönköket kell feldolgozniuk. Az LT15CLASSIC WIDE Mobil fűrészgép a nagy sikerű LT15 modellek bevált és megbízható mérnöki tervei alapján készült, amelyek világszerte elismerést váltottak ki a felhasználók körében – mondja Hubert Powietrzyński, a Wood-Mizer értékesítési vezetője. 

 

 

Az LT15CLASSIC WIDE Mobil hordozható alváza bárhová elszállítható, így azonnal elkezdheti a fűrészelést. Ahhoz a felhasználónak csak el kell távolítania a sárvédőket, fel kell oldania a fűrészfej szállítás közbeni rögzítőjét és a munkapadot ki kell szinteznie a talajhoz.

 

 

Az alváz kialakítása az S3 típusú munkapadra épül, amely 3, egyenként 1,95 m hosszú szegmensből áll. A munkapad hat szabványos oldaltámasztóval és három kézi rönkrögzítővel felszerelt – a rönk megfelelő rögzítéséhez. Az LT15CLASSIC WIDE mobil fűrészgép alap munkapad konfigurációja lehetővé teszi legfeljebb 5,2 m-es rönkök vágását. A hatékonyabb rönkfelrakodás érdekében a gép felszerelhető egy kézi csörlős berakodó rámpával. A szabványos rönk ék lehetővé teszi bármely kúpos rönk hatékony szintezését és elhelyezését.

 

 

Az LT15CLASSIC WIDE Mobil utánfutó csomaggal érkezik (1500 kg-ig), amely egytengelyes, van rajta egy támasztókerékkel ellátott vonószerkezet, nyolc állítható tartóláb, egy világító egység, oldalsó helyzetjelző lámpák és oldallapok. A munkapadot újratervezték és megerősítették, hogy jobban illeszkedjen az alvázhoz, míg az elektromos vezetékek speciális burkolatok alatt lettek rögzítve.   

Az LT15CLASSIC WIDE Mobil másik lényeges eleme a szélesebb fűrészfej, amely maximum 90 cm átmérőjű rönkök fűrészelését teszi lehetővé, így ez a modell a legnagyobb kapacitású fűrészgép az LT15-ös termékcsaládban. A szalagkerekek közötti távolság 88 cm-re nőtt, ami lehetővé teszi a 82 cm-es maximális szélességű és a 27 cm maximális vastagságú termékek előállítását. A szélesebb rönkök vágásához újratervezett fűrészfejhez 4470 mm hosszú szalagok szükségesek, amelyeket a szabványos 483 mm-es szalagkerekeken futnak. 

 

 

Az eredeti Wood-Mizer 32–35 mm széles szalagok produktív és gazdaságos fűrészelést tesznek lehetővé. A keskeny bevágású technológiával a gépkezelő minden rönkből sokkal több fát tud előállítani, miközben kevesebb fűrészpor keletkezik.

Okosabb és gyorsabb fűrészelés lehetséges a hatékony és kompakt fő hajtóművekkel – akár a 11 kW-os villanymotorral, akár a 25 LE-s benzinmotorral.

A standard konfigurációban az LT15CLASSIC WIDE mobil fűrészgép elektromos fel/le behordó rendszerrel és kézi előre-/hátramenettel rendelkezik, amely elektromos tápellátású változatban is kapható. A szalagvezető kar manuálisan működtethető, a szalagtisztító rendszer pedig hosszabb ideig jobb állapotban tartja a szalagokat, ami nagyobb pontosságot és hatékonyságot tesz lehetővé. A fűrészfej felszerelhető kezelőszervekkel az automatikus vastagságszámításhoz (SW10 beállítómű), ami nagyobb kényelmet és pontosságot biztosít a fűrészelési folyamathoz. Erősen javasolt tartozék a háncsoló is, amely meghosszabbítja a szalag élettartamát, különösen akkor, ha sokszor kell piszkos rönköket fűrészelni.  

Az LT15CLASSIC WIDE mobil gép már elérhető bizonyos piacokon – és 2 év Wood-Mizer garanciával kínáljuk. Forduljon a Wood-Mizer helyi képviselőjéhez további információval és a rendeléssel kapcsolatban!

 


WOOD-MIZER HUNGARY KFT.

2921 Komárom, Szőnyi út 67.
+36 34 34 6255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu


Tetszett a cikk?