Kipattogzásmentesen, egyetlen vágással

A Festool 1962 óta a kézi körfűrészek, 1980 óta pedig a merülőfűrészek megbízható minőségéről és abszolút pontosságáról ismert. A Festool most ezt a hagyományt viszi tovább következetesen az új elővágós merülőfűrésszel: A mindkét oldalon kipattogzásmentes fűrészelés mostantól már az első vágásnál sikerül 60 mm-es vágásmélység mellett. A beépített KickbackStop funkció csökkenti a visszarúgás miatti sérülésveszélyt és a munkadarab megrongálódásának veszélyét. A rendszertartozékok széles választékának köszönhetően mindig mobilan, precízen és méretpontosan dolgozhat. Az új TSV 60 K műhelyi minőséget tesz lehetővé az építkezésen is – pont mint egy helyhez kötött géppel.

 


Első vágásra tökéletes – az új TSV 60 K elővágós merülőfűrésszel


TSV 60 K elővágós merülőfűrész: Kipattogzásmentes - fűrészelés, minden eddiginél jobban.

 

A Festool évtizedek óta ismert kézi körfűrészeiről: „A Festool már az 1960-as évek elején világújdonságként piacra dobta a kézi körfűrész és a vezetősín kombinációját, az 1980-as évek elején pedig az első merülőfűrészt. Így helyezzük egyre magasabbra a mércét az új modellekkel a fűrészelés terén. Ahogy most is, a 2023 májusától kapható, új TSV 60 K elővágós merülőfűrésszel” – mondja Boris Seyfried – a Festool fűrészelésért felelős termékmenedzsere.  

 

Mindkét oldalon kipattogzásmentes fűrészelés – minden eddiginél jobban

Az új TSV 60 K elővágós merülőfűrész mindkét oldalon kipattogzásmentes vágást biztosít már az első vágásnál. Ez különösen hatékonnyá teszi a fűrészt, hiszen a vágott élek azonnal készen állnak a további megmunkálásra. „Az új TSV-be beépítettünk egy elővágó szerkezetet, ami ebben a formában még nem volt elérhető a piacon a kézi merülőfűrészek körében. Az elővágó egységet olyan nyomvonal- és mélységállítással terveztük, amely pontos beállítási lehetőségeket és a gyémánt elővágó fűrészlappal együtt tartósan tökéletes vágási minőséget garantál. Ez még a lemezanyagok legmagasabb minőségű, hatékony méretre vágására is vonatkozik” – erősíti meg Boris Seyfried.

 


„Mindkét oldalon kipattogzásmentes fűrészelés – 50 milliméteres vágásmélységgel – a kézi merülőfűrészek körében ilyen még soha nem volt” – állapítja meg Boris Seyfried, a Festool termékmenedzsere.

 


A beépített elővágó egység mindkét oldalon kipattogzásmentes vágást biztosít már az első vágásnál. Így a vágott él közvetlenül készen áll a további megmunkálásra.
 


Az elővágó egység nyomvonalának és mélységének beállítása: Az elővágó fűrészlap pontosan beállítható a kipattogzásmentes vágott élért.

 

Lemezanyagok tökéletes méretre vágása – most az építkezésen is mobilan dolgozhat

„A dolgos hétköznapok szempontjából különösen praktikus, hogy az új TSV-vel nemcsak a műhelyben, hanem most már mobil módon az építkezésen is pontosan és kipattogzásmentesen végezheti a méretre vágásokat. Sokoldalú rendszertartozékainkkal a vágások pont olyan minőségben készülnek, mint egy helyhez kötött géppel. Ebben a formában ilyen még soha nem volt: Mobil, ugyanakkor precíz, kipattogzásmentes méretre fűrészelés” – foglalja össze Seyfried. Az alkalmazástól függően az elővágó rugalmasan be- vagy kikapcsolható. A tökéletes eredmények a lemezanyagok méretre vágásánál különösen fontosak. Éppen ezért az új elővágós merülőfűrész – ahogy azt a Festooltól már megszokhattuk – a vezetősínen is használható. A pillanatszorítóval rögzíthető vezetősínek és a szerszám nélkül beállítható vezetőpofák révén a TSV 60 K abszolút játékmentesen halad. Ez kiváló minőségű eredményeket garantál.

 


A gyémánt elővágó fűrészlap nagyon hosszú élettartamot és tartósan tökéletes vágásminőséget garantál.
 


Az alkalmazástól függően az elővágó rugalmasan aktiválható és kikapcsolható.

 

Nagyobb biztonság a fűrészelés során – a KickbackStop funkciónak köszönhetően

„Az elővágós merülőfűrészbe épített, innovatív és egyedülálló KickbackStop funkció nemcsak a munkadarabot védi, hanem a sérülésveszélyt is minimalizálja” – folytatja Seyfried: „Új TSV 60 K fűrészünk rendkívül precíz, biztonságos és kimagasló, kipattogzásmentes eredményeket garantál.” A KickbackStop funkció visszarúgás esetén a fűrészlapot egy szempillantásnál is gyorsabban állítja meg, ha az a fűrészelés vagy a munkadarabba való bemerítés közben elakad. Ez azt jelenti, hogy a fűrész érzékeli a visszarúgást, és a másodperc tört része alatt leállítja a motort. Különösen praktikus: A KickbackStop funkció aktiválódása után a fűrész azonnal újra használatra kész – csere és kiegészítő költségek nélkül. 

 


Tökéletes eredmények: A vezetősín pillanatszorítóval történő rögzítésével és a szerszám nélkül beállítható vezetőpofák révén a TSV 60 K abszolút játékmentesen halad a vezetősínen.

 


A TSV 60 K merülőfűrész az FSK keresztvágáshoz készült vezetősínre is csatlakoztatható, így gyors, mobil és szögpontos leszabást tesz lehetővé.

 

Tisztán sokoldalú

„Az új TSV 60 K-val a legsokoldalúbb merülőfűrészünket alkottuk meg, hiszen a 60 mm-es vágásmélységgel és a fűrésszel együtt elfordítható elővágó egységgel akár 45°-os gérvágások is lehetségesek vezetősínnel együtt” – teszi hozzá Boris Seyfried. „A TSV 60 K-hoz kapcsolódó, teljes tartozékrendszer sokfélesége a mindennapi használat során érvényesül igazán. Különösen praktikus, hogy az új merülőfűrész minden keresztvágáshoz megfelelő vezetősínnel kombinálható. Ezáltal a kis méretű, megismételhető, pontos és tiszta leszabások gyerekjátékká válnak. Az új TSV 60 K fejlesztése során a Festool sok más részletre is gondolt, mint például az egyszerű FastFix fűrészlapcserére, a kémlelőablakra, a fordulatszám-szabályozásra, a pontos mélységbeállításra dupla mutatóval és finombeállítással.

 


A beépített KickbackStop funkció csökkenti a visszarúgás miatti sérülésveszélyt és a munkadarab megrongálódásának veszélyét a fűrészelés során, illetve a munkadarabba történő bemerítéskor. Csere és kiegészítő költségek nélkül, azonnal ismét alkalmazásra kész a fűrész a kioldást követően.

 


Garantált az egyenletesen magas vágási teljesítmény a szénkefe nélküli EC-TEC motornak köszönhetően: gyakorlatilag karbantartásmentes és különösen nagy teljesítményű. A nagy fordulatszámú és szénkefe nélküli EC-TEC motor a 6800 ford./perc fordulatszámmal fáradságmentes előrehaladást biztosít csekély erőfeszítéssel.

 

Robusztus, nagy teljesítményű és különösen hatékony

A legújabb generációs, szénkefe nélküli EC-TEC motor révén a fűrész gyakorlatilag karbantartásmentes és különösen nagy teljesítményű. A percenként 6800-as fordulatszám ideális forgácsolást és erőfeszítés nélküli előtolást biztosít, aminek az eredménye a legjobb vágásminőség.  Ez teszi az új elővágós merülőfűrészt robusztussá és az átfogó fűrészrendszerrel együtt a legapróbb részletekig kifinomulttá: A tömörfában végzett precíz vágásokat és a lemezanyagok méretre vágását egyaránt bravúrosan kezeli – és mindezt mindkét oldalon kipattogzásmentesen. Ezzel vége az időigényes utómunkáknak.

 


Tökéletesített vágási eredmény
Az új TSV 60 K elővágós merülőfűrész a vágások összehasonlítása esetén: 
1. mindkét oldalon kipattogzásmentes vágás, azonnal kész a további megmunkálásra. 
2. Merülőfűrész kipattogzásgátlóval mindkét oldalon: a legjobb vágásminőség, szinte kipattogzásmentesen. 
3. Merülőfűrész kipattogzásgátló nélkül: látható kipattogzások a vágott éleken.

 

Kompromisszum nélküli teljesítmény

A gondtalan mindennapok érdekében az új TSV 60 K fűrészt a Festool szerviz természetesen teljes körűen biztosítja: Javítási megbízás, garanciális eset, lopás esetére szóló biztosítás és az alkatrészek elérhetősége. Az új TSV 60 K elővágós merülőfűrész 2023. májustól elérhető a szakkereskedésekben. További információkat 2023. február 14-től a www.festool.hu weboldalon talál.

 

Műszaki adatok TSV 60 K

Teljesítményfelvétel (merülőfűrész/elővágó): 1500 W / 190 W
Üresjárati fordulatszám: 3000–6800 ford./perc
(merülőfűrész/elővágó): 16 000–22 000 ford./perc
Fűrészlap Ø (merülőfűrész/elővágó): 168 mm / 47 mm
Szögtartomány: 0° és 45° között
Vágásmélység: 0–62 mm
Csatlakozás elszívás részére Ø: 27/36 mm
Kábel: hossza 4 m
Súly: 6 kg

 


Tetszett a cikk?