A Leitz optimalizálja a CNC megmunkálást

Akár 50 százalékkal nagyobb előtolási sebességgel és élettartammal, tökéletes élekkel és sima keskeny felületekkel a Leitz gyémántvégű, Z3 szármarói képesek arra, amit egy hagyományos Z3+3 maróval aligha lehet elérni: a lényegesen hatékonyabb munkafolyamatokra gondolunk.

A modern CNC megmunkálóközpontok számos felhasználója nap mint nap számos kihívással néz szembe a munkák során. A cél azonban közös: a gyártási költségek alacsonyan tartása és a tökéletes minőség elérése. A Leitz Diamaster Pro3 és Diamaster Plus3 gyémántvégű szármarókkal közel kerülhetünk ezen célokhoz. A nagy előtolás, a hosszú szerszámélettartam, a rövid megmunkálási idők, a tökéletes megmunkálási minőség, a kevesebb utómunka és a beállítási munka titka a vágóélek elrendezésében, a Leitz által kifejlesztett eredeti Z3 geometriában rejlik. Míg a hagyományos Z3+3 marók egyidejűleg legfeljebb két vágóéllel forgácsolják meg a vágófelületet, addig a Leitz Z3 szármaró három vágóéllel rendelkezik. A Diamaster Pro3 kifejezetten fészkelő alkalmazásokhoz lett kifejlesztve, illetve 12 és 14 mm-es átmérőben raktárról elérhető. Az észak-amerikai piac számára a Leitz további méreteket kínál 12,7 mm-es átmérővel. A Diamaster Pro3 marók akár háromszor is újra élezhetők.

Optimális megoldás ipari felhasználásra

A Leitz szerint a Diamaster Plus3 ideális megoldás ipari felhasználásra CNC-támogatott formátumfeldolgozásban. Raktárról 16 és 20 mm-es átmérőben kapható. Ez a szármaró ideális nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, nagy tételekben. A kibővített újraélezési zónának köszönhetően a Diamaster Plus3 akár tizenkétszer is újra élezhető. A Diamaster Pro3 és Plus3 gyémánthegyű szármaró, minden szokásos panelanyaghoz használható. Emellett fejlesztésük során figyelmet fordítottak az optimális forgácseltávolításra is.

 

Forrás és fotók: www.leitz.org


Tetszett a cikk?