A Wood-Mizer innovatív megoldásai a LIGNA 2023 kiállításon

A Wood-Mizer arra készül, hogy a LIGNA kiállításon bemutathassa legújabb fűrészgépeit és famegmunkáló gépeit számos vásárlónak, köztük nagy és közepes fűrésztelepeknek, kisvállalkozásoknak, gazdálkodóknak, kézműveseknek és a hobbi fűrészelőknek.

Az FG nyílt területén (a K44-es standon) a Wood-Mizer bemutatja az LX és LT fűrészgép-sorozatokat működés közben, valamint az EG szélezők teljes sorát, kezdve a kis EG100-tól a népszerű EG300-as szélező/sorozatvágóig. Az LT20 WIDE és LT15 WIDE fűrészgépeken bemutatjuk a nagy átmérőjű rönkök vágására szolgáló új WIDE fejes opciót. Európa legnépszerűbb, szegmentált munkapados LT15-ös fűrészgépe mobil változatban is bemutatásra kerül. Két LT15-ös fűrészgép fog működni a LIGNA-n, köztük egy gép egy vadonatúj innovációval, amit a fűrészipar még soha nem látott! A legkisebb Wood-Mizer LX50 gépet, amelyet lakástulajdonosok és hobbi fűrészesek számára terveztek, két változatban mutatnak be. Emellett új gépek is lesznek a széldeszkák feldolgozására – az LX250 széles gép, amely akár 138 cm széles masszív faanyag vágására is képes, valamint az MB200 SlabMizer, amely minimális munkaráfordítással hatékonyan felületezi a 142 cm széles lapokat. A Wood-Mizer területén a híres LT40 és LT70 fűrészgépeket WIDE változatban is bemutatják.

A nagy teljesítményű fafeldolgozók igényeire reagálva a Wood-Mizer kétféle ipari fűrészsort mutat be. Az első sort nagy mennyiségű fa feldolgozására tervezték – és a jól ismert WB2000 ipari fűrészgépen alapul, 50–75 mm széles vágásra képes szalaggal. A LIGNA-n bemutatásra kerülő WB2000-es fűrészgépet új, korszerű vezérlőállomással, rönkrakodó és anyagszállító rendszerrel szerelték fel, a sor végén pedig az első alkalommal kiállított MR200-as ipari dupla tengelyes sorozatvágó áll, amely akár 12 körfűrészlappal is felszerelhető minden tengelyen, s akár 200 mm vastag fa fűrészelésére is alkalmas.

A LIGNA második Wood-Mizer ipari fűrészgép sorozatát a rönkök raklapokká és egyéb faanyaggá való feldolgozására tervezték. A sorozat gépei a TVS HEAVY DUTY függőleges dupla fűrész új vezérlőállomással, rönkrakodóval, anyagválogató berendezéssel, valamint az ipari HR700 vízszintes kétfejű hosszantvágó fűrész és a nagy teljesítményű EG800 szélező a fa megmunkálásához.

Az ipari kiállítók számára különálló területen (25. csarnok, E06 stand) a Wood-Mizer bemutatja a legújabb, legfejlettebb nagy teherbírású megoldását a fűrészipar számára – az EA3000 Fordított szélezőt, amely a Wood-Mizer Systems része. Kiemelkedő lehetőség lesz a látogatóknak az egyedi tervezésű gépsorok témakörének megvizsgálására. 

A Wood-Mizer standja a 13-as csarnokban (E08-as stand) bemutatja a Woodworking kompakt és sokoldalú asztalosgép-sorozatát. A jól ismert csiszolókon, marógépeken és marókon/vékonyítókon kívül – mint az MP160, MP180, MP200, MP220 és az MP360 – új famegmunkáló gépek, köztük a négyoldalas MP280 gyalu/csiszoló és az MS750 lapfűrész is bemutatásra kerül. Ezen kívül a Wood-Mizer a LIGNA kiállításon először állítja ki a fa, műanyagok, kompozitak és könnyűötvözetek automatizált feldolgozására szolgáló CNC5003 gépet.

Akár új fűrészipari vállalkozást alapít, akár meglévő famegmunkáló műhelyt korszerűsít, mobil fűrészüzemmel kezd el dolgozni, vagy új hobbit szeretne a famegmunkálással kapcsolatban, május 15. és 19. között látogassa meg a hannoveri LIGNA Wood-Mizer standját. A Wood-Mizer a fűrészelési és famegmunkálási megoldások legszélesebb választékát kínálja az Ön igényeinek, terveinek, feltételeinek és költségvetésének megfelelően.


WOODMIZER HUNGARY K.F.T.
2921 Komárom, Szőnyi út 67.
+36 3 434 6255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu


Tetszett a cikk?