Kompakt mindentudók

Könnyűek, kompaktak, sokoldalúak, valamint meglepően erősek. A két 12 V-os kompakt csavarozó, a CXS 12 és a TXS 12, elsőrangú segítőtársak a mindennapok során előforduló különféle munkáknál. A két mindenes szűk területeken vagy a sarkokban is megállja a helyét.

Kompakt felépítés, valamint a kompaktosztályban meglepő teljesítmény: ezek a jellemzői a CXS 12 és TXS 12 akkus fúró-csavarbehajtóknak. A CXS/TXS 12 tökéletes kiegészítő a nagyobb CXS/TXS 18 modellekhez. A 18 V-os csavarbehajtók előtétjei gond nélkül illeszkednek. A kompakt akkuegység kompatibilis a 18 V-os portfólió összes töltőberendezésével. A TCL 6 töltőberendezést a csomagolás már tartalmazza. Az erőteljes szénkefe nélküli EC-TEC motornak köszönhetően a kompaktosztály új ászai kis és közepes nagyságú felhasználási területen minden szerelési feladatot kiválóan megoldanak. Mint ahogy azt a nevük is elárulja, a két kompakt fúró-csavarbehajtó C és T kialakításban kapható. A Festoolnál jellemző C kialakítás lehetővé teszi a fúró- és csavarozótengelynél a precíz munkavégzést a fúrási és csavarozási munkák során. A klasszikus T kialakítás pedig egyszerű kezelést biztosít a munkadarabtól kis távolságban. A C és T kialakítás műszakilag azonos. Mindegy, hogy a T vagy az ikonikus C kialakításról van szó: az ergonómia tekintetében mindkét mindenes teljesen meggyőző. A modellek kompakt méreteikkel és kis súlyukkal nyűgözik le az embert. Még a legszűkebb helyen végzett szerelési munka sem jelent problémát számukra. Az akkumulátorral és az övcsipesszel együtt mindkét csavarbehajtó mindössze 1200 grammot nyom. A gyors szerszámcserét a FastFix csatlakozó és a CENTROTEC rendszer garantálja. Számos előtét alkalmazható a CXS/TXS 12 szerszámmal és jelentősen növelhető a hatósugaruk.


Kompakt akkumulátorteljesítmény – átfogó felszerelés

A CXS/TXS 12 optimális esetben a következő felszereltséggel rendelkezik: A bittároló, a LED-lámpaszabályozó, az övcsipesz és a kompakt akkumulátor révén az új CXS/TXS 12 nem hagy kívánnivalót maga után a könnyebb munkavégzés érdekében. A következő jelige érvényes: Fúrás és csavarozás rugalmasan, mivel a jelenlegi Festool 18 V-os akkus fúró-csavarbehajtók összes előtétje kompatibilis az új CXS/TXS 12-vel.

A beépített LED-lámpával a sötét sarkokban is lehetséges a precíz munkavégzés. Ezenkívül az állandó világítás, az utóvilágítás és a LED kikapcsolása a könnyen elérhető állítókerékkel szabályozható. A forgatónyomaték beállítása szintén gyerekjáték az állítókeréknek köszönhetően. Nem csupán kéznél van, de a kéz a kellő pillanatban szabadon marad: az övcsipesz tetszőlegesen áthelyezhető a jobb-, illetve a balkezesek részére. A beépített bittároló többféle bitnek helyet ad. Mágnes biztosítja, hogy ne essenek ki a helyükről. A fúrás, süllyesztés és csavarozás közötti villámgyors váltáshoz: a bevált CENTROTEC szerszámtokmány fúrótokmány és bittartó is egyben. Megfelelő számos Festool CENTROTEC-tartozékhoz. Az előnye: feleakkora és 80%-kal könnyebb mint egy standard fúrótokmány. A csekély, mindössze 1200 grammos súlynak köszönhetően a két mindenes igazán könnyű.


Több van benne a „puszta” erőnél: A Festool akkuvilága

„Az akkus technológia, valamint az akkus szerszámok fontos trendet képviselnek a szerszámok piacán. Mi is ehhez igazítottuk a stratégiánkat és folyamatosan bővítjük portfóliónkat. Ugyanakkor nem követjük vakon az „akkumulátor minden áron” mottót, csak amennyiben az a felhasználást a leghatékonyabban szolgálja. A legjobb eredmény mellé állunk, hogy a kezelés tökéletesen működjön, ugyanakkor könnyebbé, biztonságosabbá és jobbá tegye a kisipari munkát” – mondja Sascha Menges, a Festool GmbH vezérigazgatója. Ezt a küldetést a Festool akkumulátorvilágának újdonságai lenyűgözően alátámasztják. Mindenekelőtt az új CSC SYS 50 akkus asztali körfűrész, a TSC 55 KEB merülőfűrész, a QUADRIVE TPC akkus ütvefúró- csavarbehajtó és a 2023-ban megjelenő ExoActive exoskeleton esetén.

Az új CXS 12 és TXS 12 akkus fúró-csavarbehajtók 2023 októberétől lesznek elérhetők a szakkereskedőknél.
További információ a www.festool.hu oldalon található.
 

CXS 12/TXS 12 műszaki adatok
Akkumulátorfeszültség: 10,8 V
Fokozatok: 2
Üresjárati fordulatszám 1./2. fokozat:  0 - 470/0 - 1600 ford./perc
Furatátmérő fában/acélban:   35/10 mm
Forgatónyomaték-beállítás 1./2. fokozat: 1,1 - 8/0,4 - 2,3 Nm
Max. forgatónyomaték fában/acélban: 17/30 Nm
Fúrótokmány befogás mérete: 1–10 mm
Akkumulátorteljesítmény: 2,5 Ah
Termék súlya: 1,2 kg*

* fúrótokmánnyal, akkuval és övcsipesszel

 


Tetszett a cikk?