Rögzítsük stabilan munkadarabjainkat a Vac Dogs rendszerével

A Vac Dogs vákuumkorongokkal munkadarabokat tudunk rögzíteni a legkülönfélébb módon. Alkalmasak többfunkciós asztalokhoz, munkaasztalokhoz, munkapadokhoz, s a különféle tartozékoknak köszönhetően T-hornyos profilokban, de akár sima felületen is rögzíthetők. A vákuum szorítóelemek függőlegesen is elhelyezhetők, például csúszóblokkokkal, T-hornyos sínekben, vagy rendszerprofilokkal. A Vac Dogs olyan vákuumos rögzítőelem, amelyeket a Mika Semann mérnökiroda kifejezetten a munkadarabok legkülönbözőbb munkaasztalokon való rögzítésére fejlesztett ki.

Különböző rögzítési lehetőségeknek köszönhetően alkalmasak többfunkciós asztalokhoz és 20 mm-es furatokkal vagy beágyazott T-hornyos sínekkel ellátott munkaasztalokhoz, valamint bármely más, sima felületű asztalfelülethez is. A Vac Dogs lehetővé teszi a munkadarabok biztonságos rögzítését úgy, hogy a munkadarab minden éle és teteje megmunkálható marad. A szorítóelemek, például csavarbilincsek vagy vízszintes rögzítési megoldások bosszantó áthelyezése többé nem szükséges. Például az összes él lesarkítható és a felület egy befogással csiszolható. Ez gyors és hatékony munkát tesz lehetővé. A készlet tartalmazza a csúszóblokkokat a T-hornyos sínekhez, vagy a hornyos rendszerprofilokhoz, valamint különböző átmérőjű és hosszúságú csavarokat metrikus furatokhoz. A Vac Dogs sima felületekre való rögzítése is lehetséges, ekkor a vákuum biztosítja a tartást felül és alul is.

Az eszközt viszonylag gyorsan tudjuk telepíteni. Helyezzük el a korongokat tetszés szerint, majd kössük össze őket a tömlővezetékekkel, ami sorosan történik a vákuumszivattyútól az utolsó szorítóelemig, amelynek a kimenetét le kell zárnunk. Amennyiben a rendelkezésre álló vákuumszivattyúnk nem rendelkezik 8mm-es csatlakozóval, akkor sem kell megijednünk, mert a csomag tartalmaz átalakítókat. Elhelyezzük a munkadarabot a vákuumkorongokon, kapcsoljuk be a vákuumszivattyút és kezdődhet a munka. Legyen szó a felület csiszolásáról, az élek letöréséről, vasalatok beszereléséről, vagy bármely olyan típusú munkáról, amihez stabil rögzítés szükséges, a Vac Dogs biztosan segíti majd a munkánk. A lazításhoz a szivattyút egyszerűen le kell kapcsolni, s a munkadarabot ismét eltávolíthatjuk. A Vac Dog vákuumszorító rendszer ára egy kicsit húzós! Egy vákuumkorong szett ára 400 euró, a komplett szett, ami tartalmazza a kompreszort, lábkapcsolót, tömlőket, átalakítókat, azt már 1000 euró felett tudjuk megvásárolni.

 

Forrás és fotók: www.vac-dog.com


Tetszett a cikk?