A Leuco kibővíti a fűrészlapok választékát a műanyag panelekhez is

Az asztalos- és asztalosiparban növekvő műanyagmennyiség miatt a gyártó három korábbi szerszáma mellé most egy negyedik formátumú körfűrészlapot is kínál: A WS-FA keményfém hegyű formátumú körfűrészlap vastagabb hőre lágyuló műanyagok vágására alkalmas panelekhez. A vékonyabb és speciális bevonattal ellátott szerszám kifejezetten 15 mm-nél vastagabb PMMA lemezekhez és 20 mm-nél vastagabb polisztirol lemezekhez használható. A gyártó szerint a felhasználók akkor érik el a legjobb eredményt, ha a PMMA lapokat egy csúszó asztali fűrészen vágják, 25 mm-es fűrészlap-kiemelkedéssel és 4500 ford./perc fordulatszámmal. Polisztirolból készült paneleknél csúszó asztali fűrészen történő vágásnál 40 mm-es és 5000 ford./perc fűrészlap-kiemelkedés javasolt.

A különböző típusú műanyagok különböző szerszámtulajdonságokat igényelnek a feldolgozáshoz: A hőre lágyuló műanyagok, például a polikarbonát vagy a polisztirol fűrészeléskor felmelegednek és megolvadnak. A duroplasztok viszont gyorsan kiszakadnak. A Leuco ezért fejlesztette ki a megfelelő fűrészlapokat.

A G5 formátumú körfűrészlapot hőre lágyuló anyagból, például kemény és törékeny konzisztenciájú polikarbonátból készült panelekhez használják. A fűrészlap alkalmas vékony falú ikerfalú lapokhoz is, mint pl. B. Lexan vagy Makrolon megfelelő.

A TR-F-FA műanyag fűrészlappal hőre lágyuló anyagból készült átlátszó PMMA lapok, pl. A plexi megmunkálása, akárcsak az átlátszatlan polisztirol panelek kemény, merev és rideg anyaga (pamutvászon).

A Solid Surface fűrészlap nagyon kemény, kompakt és koptató hatású, hőre keményedő műanyagból, például HPL-ből vagy ásványi anyagokból, például Corian, Avonite, Varicor vagy Hi-Macs panelekhez használható. (mm)

 

Forrás és fotók: www.leuco.com


Tetszett a cikk?