A Makita nagy teljesítményű, új akkumulátoros körfűrészt dob piacra

 

A Makita a közelmúltban piacra dobta a HS012G 40VMax XGT kefe nélküli 165 mm-es körfűrészt, amely tovább erősíti az XGT akkus kínálatát. Ez a könnyű, de nagy teljesítményű eszköz biztosítja a famegmunkáló szakemberek által megkövetelt teljesítményt és üzemidőt.

A HS012G körfűrész egy új, kompakt opcióval egészíti ki a Makita meglévő fűrészkínálatát, ez az első 165 mm-es modell az XGT kínálatában. A 40VMax XGT teljesítmény és az energiahatékony kefe nélküli motor kombinációja azt jelenti, hogy 1300 W-os maximális teljesítményt érhet el – ez közel kétszerese az egyenértékű 18 V-os fűrésznek – és 5200 ford/perc terhelés nélküli fordulatszámot. A terhelés alatti egyenletes késsebesség fenntartása érdekében állandó fordulatszám-szabályozással is rendelkezik, amely jobb vágási teljesítményt tesz lehetővé. A HS012G ferdeszögtartománya akár 50°, pozitív ütközőkkel 22,5°-nál és 45°-nál, így könnyen kiválasztható ezek az általánosan használt ferdeszögek.

Az akkumulátoros körfűrész maximális vágási mélysége 57 mm 0°-nál és 41 mm 45°-nál. A felhasználó biztonsága érdekében a HS012G elektromos fékkel rendelkezik, amely gyorsan lelassítja a kést, s egy újraindításgátló funkcióval párosul, hogy megakadályozza a véletlen indítást. Tartalmazza továbbá a Makita Auto-start vezeték nélküli rendszerét (AWS), amely lehetővé teszi a HS012G vezeték nélküli csatlakoztatását egy kompatibilis porelszívóhoz Bluetooth-on keresztül; így a porelszívó automatikusan elindul, amikor a szerszámot aktiválják, ezzel leegyszerűsítve a porkezelést. A HS012G iker LED-es munkalámpákkal rendelkezik elő- és utánvilágítási funkciókkal a munkadarab jobb megvilágítása érdekében, egy integrált szerszámakasztó és egy levehető párhuzamos vezető biztosítja a pontos, egyenes vonalú vágást.

Ezenkívül a HS012G használható Makita vezetősínekkel, így ideális minden nagyobb precizitást igénylő munkához. A vezetősín használata kiküszöböli az előre megjelölt vonalat alkalmazó szabadkézi vágásokhoz kapcsolódó véletlen pontatlanságokat, különösen nagyobb anyagdarabokon, ahol nem használhatók párhuzamos vezetők. Kevin Brannigan, a Makita UK marketingmenedzsere a következőket mondja: „A 165 mm-es körfűrészek mindig is népszerűek voltak akkus kínálatunkban. A HS012G sokoldalú, kompakt és könnyű, 165 mm-es fűrészt kínál a szakembereknek, de olyan teljesítménnyel, amelyet a vásárlók elvárnak a Makita kefe nélküli 40VMax XGT gépeitől."

A Makita termékpalettájával kapcsolatos további információkért látogasson el a www.makitauk.com oldalra.


Forrás és fotók: www.makita.hu


Tetszett a cikk?