Mindentudó csiszológép

Öt munkaállomás, 1350 mm-es munkaszélesség, maximális variálhatóság – ezek a Weber KSF 5-1350 facsiszológépének központi jellemzői. Ipari famegmunkáláshoz és kiváló minőségű belsőépítészeti használatra egyaránt alkalmas. A Hannoverben bemutatott modell kontaktgörgővel és kalibrációs funkcióval felszerelt. A második egység a keresztcsiszolásra szolgál, ezt követi a CBF-el ellátott, kombinált állomás a finom köszörüléshez és egy másik kalibrációs funkció. A negyedik egység a fafelület kefével történő kezelésére és strukturálására, az ötödik bolygófejes pedig a polírozásra, valamint az élek megmunkálására szolgál.

A gép alkalmas furnér és tömörfa, egyedi darabok, illetve teljes sorozat megmunkálására is. Az előtolás fokozatmentesen állítható 3–18 m/perc között. A csiszoló- és kefeállomások tetszőleges sorrendben felszerelhetők. Ily módon a felhasználó a saját igényeihez szabhatja a gép munkáját. A KSF 5-1350 használható kézi vagy félautomata üzemben önálló gépként, de vonalhálózatban is.
Kiegészítő műszaki felszerelés nélkül akár 30 m/perc előtolás is lehetséges. A gép képes tapintási és optikai hatásokat is beépíteni a kezelendő felületekbe.

Mint minden Weber gép, a KSF 5-1350 is rendelkezik az úgynevezett „öntanuló csiszolószalaggal”. Ez a funkció biztosítja, hogy a gép automatikusan beállítja az eszközt egy esetleges szalagcsere után. A Weber szabadalmaztatott bolygófejállomásán a bolygófejek forgásuk során átfedik egymást rezgés nélkül. Így a finom csiszolás során egy nagyon homogén felület keletkezik. A KSF legfeljebb nyolc csiszolóállomással szerelhető fel és két munkaszélességet – 1350 és 1600 mm – kínál.
 

Forrás: dds, www.hansweber.de


Tetszett a cikk?