Fedezze fel az MP260 gyalu/csiszoló erejét

A Wood-Mizer MP260 négyoldalas gyalu/csiszoló nélkülözhetetlen eszköz azok számára, akik bővíteni szeretnék faipari vállalkozásukat, akik új piaci réseket akarnak megnyitni, és új vásárlókat keresnek a padlóburkolatok, lambériák, burkolatok, mennyezetelemek, ereszek, homlokzatburkolatok, lábazatszegélyek, építőelemek, bútorok és egyéb termékek piacán.

Kicsi és masszív felépítésével, és ami még fontosabb: sok funkciójával az MP260 gyalugép/csiszoló nagyszerű lehetőségeket nyújt a fából készült termékek egyszerű és olcsó gyártásához. Azzal, hogy több famegmunkálási műveletre alkalmas, a műhelyben helyet takarít meg, csökkenti a karbantartási költségeket és növeli a hatékonyságot.  A gépen négy vágófej van cserélhető késekkel, amelyekkel egyszerre megmunkálhatjuk a deszka négy oldalát. A két vízszintes és két függőleges vágófejet külön motorok hajtják.

Az MP260 gyalu/csiszoló öntöttvas munkaasztala nagyobb stabilitást és tartósságot biztosít. Az ergonomikus vezérlő panel könnyű kezelést tesz lehetővé. A Wood-Mizer négyoldalas MP260 gyalu/csiszoló gépe precíz és megbízható eszköz, amelyet kis és közepes asztalosműhelyek számára ajánlunk.


Hallgassa meg a szakértőket: Mit mondanak az MP260 felhasználói

Svédország: Építési fűrészáru

– Ennek a gyalu/csiszoló gépnek előnye, hogy mind a négy oldalt egyszerre munkálja meg. A munkadarabot nem kell többször átengedni rajta. Egyszer átmegy, és kész. A 2-12 m/perc között szabályozható sebességgel mindig szép felületet kapunk – mondja Lennart Ståhl Svédországból.

Testvérével, Gorannal együtt faipari termékeket gyártanak, és minőségi fával látják el a helyi ügyfeleket házak építéséhez és burkolásához Svédországban.

– Körülbelül három éve vettük a gépet, és nagyon elégedettek vagyunk vele – mondja Lennart. – Korábban egy régi gyalugéppel dolgoztunk, de azzal nehezebb volt, és a kések beállítása is tovább tartott. Az MP260 gyalugép esetén ez körülbelül 20 percig tart annak, aki már csinálta. Egyszerű gép, bárki meg tudja tanulni a kezelését.

A MP260 gép 260 mm széles munkadarabokat képes megmunkálni, így kiválóan alkalmas minőségi építőipari profilok és gerendák gyártására.  

– A Wood-Mizer famegmunkáló gépekkel különböző profilokat tudunk gyártani. Ezeket a díszes profilokat mind egy menetben gyártjuk. Az ügyfél szerelésre kész terméket kap. A megfelelő szerszám beszerelése után bármilyen kívánt stílusban gyárthatjuk ezeket az elemeket – magyarázza Göran Ståhl. – Elégedettek vagyunk ezekkel a gépekkel, és mivel ilyen jól működnek a műhelyünkben, más kézműveseknek és famegmunkálóknak is ajánljuk őket.  


USA: Faházépítő vállalkozás

Michiganben Steve Kesti valóra váltotta a gyermekkori álmát, és faházat épített a birtokán.

– Az emberek odajöttek, megnézték, és ezt mondták: „Ó, neked ebből kellene élned” – meséli Steve.

Steve ekkor jött rá, hogy vállalkozásba kezdhetne faházépítéssel, és mások álmait is valóra válthatná. Steve faházépítéssel kezdte, majd lépésről lépésre bővítette a cégét cédrustermékekkel, és egy Wood-Mizer MP260 gyalu/csiszoló géppel is bővítette tevékenységét. Az MP260 mind a négy oldalon egyszerre csiszol és gyalul padlóburkolatokat, lambériát, és sok minden mást. Steve az MP260-ra támaszkodik a hornyolt deszkák és más késztermékek készítése során. Az első évben, amikor cédrust dolgozott fel, azt gondolta, hogy megtermelt faanyag ki fog tartani a tél végéig, ám csak januárig húzta ki vele. A következő évben kétszer annyit dolgozott fel, de az már októberre elkelt.

– Amint legyalultam az anyagot, már el is vitték – mondta Steve.


Lengyelország: Bútortervezés és -gyártás 

A lengyel “Old Mountains” faipari cég a legmodernebb bútorok és mindennapi tárgyak tervezésével és gyártásával foglalkozik, amelyek során a régi fát betonnal, acéllal és üveggel kombinálják.

– Az ilyen anyagok használatával szép és eredeti termékeket biztosítunk ügyfeleinknek – magyarázza Kamil Broda, a cég tulajdonosa.

Kezdetben túlságosan hobbiként kezelték a munkájukat, ezért nem számolták a termékek elkészítéséhez szükséges időt.  Amikor azonban be kellett árazniuk egy terméket egy ügyfél számára, csalódást éreztek, mert a költségek magasak voltak, a nyereség pedig alacsony.

– Függetlenné akartunk válni, és növelni szerettük volna a műhelyünk termelékenységét. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Wood-Mizer professzionális fafeldolgozó gépekbe fektetünk pénzt – mondta Kamil.

Az első gép, amelyet az Old Mountains rendelt, egy Wood-Mizer MP260 négyoldalas gyalu/csiszoló volt, amely lehetővé tette a gépkezelő számára, hogy jelentősen felgyorsítsa a fa előkészítési folyamatát.

– Számunkra fontos, hogy gyorsan, pontosan és következetesen elő tudjuk készíteni a faanyagot. Ha nem így teszünk, nem leszünk képesek arra, hogy nagy mennyiségben és rövid átfutási idővel kínáljunk ügyfeleinknek vonzó termékeket – magyarázza Kamil.

– Ez egy megbízható és bevált gép, könnyen kezelhető, könnyen beállítható, mellyel nagy pontosságú faanyagot tudunk gyártani. Mielőtt megrendeltem az MP260 gyalu/csiszolót, online kutatást végeztem. Megtudtam, hogy már évek óta forgalmazzák a terméket a svéd piacon, tehát a felépítését már kipróbálták az igényes skandináv vásárlók. Jelenleg a Lengyelországban, Koło városában működő Wood-Mizer forgalmazza, így felvettem a kapcsolatot a szervizzel – idézte fel Kamil.

Tudjon meg többet az MP260 négyoldalas gyalugép/csiszoló gépről.
 

TEKINTSE MEG A WOOD-MIZER AKTUÁLIS AKCIÓIT!
 

WOODMIZER HUNGARY K.F.T.
2921 Komarom, Szőnyi út 67.
+36 3 434 6255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu


Tetszett a cikk?