A HOMAG újdonságai Hannoverben (2. rész)

AMBITION élzáró gépek minden élre

Az AMBITION élzáró gép a 2009-es Ligna Hannover vásáron ünnepelte a világpremierjét. A gép a Brandt által a kis- és középüzemeknek kínált gépeit erősíti fel a Homag által a nagy üzemeknek gyártott éllezárókban alkalmazott műszaki megoldásokkal úgy, hogy egyidejűleg megtisztítja a két gépgyártó kínálatát a párhuzamos géptípusoktól. Igy egységes kínálati sorban szerepel a legkisebbtől az egydarabos széria megmunkálására alkalmas folyamatos működésű gépsor. Az AMBITION ráadásul kedvező áron kínál megoldásokat a különféle megmunkálási feladatokra. Igy például tömörfa éllécek felhordásakor az alkalmazott élanyagok melegítése ugyanúgy magától értetődik, mint a PU olvadékragasztó használata.

KAL 300 élzáró gép flexTrim-mel a nagyobb termelékenységért


A HOMAG vásári újdonságként mutatta be a KAL 300 élzáró gépet, amelynek automatizált szerszámcserélő rendszerével gyors, szerelés nélküli átállítás érhető el, ami különböző élanyagok és lapvastagságok esetén jelentősen növeli a bútorgyártás termelékenységét. A KAL 300 mindehhez kibővített műszaki paraméterekkel rendelkezik. Akár 100 mm vastag munkadarab megmunkálása is lehetséges minden megmunkálási lépésben az elő-marástól az utómunkáig.

KFL 320 élzáró gépek: formatizáló opcióval

A KFL 320 kombinált kétoldalas forma-tizáló és élzáró géppel a lapalkatrészek formatizálása és élzárása egyaránt el¬végezhető. A KFL 320 így önálló gépként is gazdaságosan termel, összekapcsolva új BARGSTEDT adagolórendszerrel és egy WEEKE fúróautomatával pedig még haté¬konyabb gyártási lehetőség áll a felhasz¬nálók rendelkezésére.
A manuális átállítás egyszerűsítéséhez a megmunkálóegységek pozícióját auto¬matikusan közli a gép. Ezzel a félautomata lehetőséggel, az átállítás miatt keletkező hibák és az átállítási idők csökkenthetők.

Élzáró gépek lézertechnikával

A HOMAG a Ligna Hannover-en mutatta be először a nagyközönségnek a szabadalmazott laserEdge élzáró gépet. A táblák lezárása nem ragasztóval, hanem egy lézerrel felmelegített élanyaggal történik úgy, hogy a fuga egyáltalán nem látható. Az élzáróanyag-gyártók és a lézeres technológiákra szakosodott gyártók együttműködéséből jött létre ez a gép, ami a magas megmunkálási minőség mellett egyértelműen csökkenti a költségeket szemben a PU-olvadékragasztással.
 

Egyszerű programozás a woodWOP 6.0-val

A woodWOP (a HOMAG már több mint 20 000 alkalommal telepített műhelyorientált programrendszere) új generációja, a woodWOP 6.0 egyértelműen egyszerűsíti a CNC-programozást, amiről a cég standján egy demo segítségével meggyőződhettek a látogatók.
Az új, háromdimenziós nézet nagyobb biztonságot és átláthatóságot eredményez a munka előkészítési szakaszában, mivel minden műveletet ábrázol. A felületbe integrált „help" minden paraméterhez egy szemléltető ábrát mutat, így támogatja a programozó mindennapi munkáját. A szabadon beállítható ablakméret és a be- és kikapcsolható információs mező segítségével a felület a programozó saját igényeihez igazítható. A program frissítésként az utóbbi években vásárolt Homag gépekhez díjkedvezménnyel kérhető.

A legmagasabb postforming színvonal a VFL 610-zel

A szabadalmazott Direkt-Postforming technológia lehetővé teszi a legkülönfélébb anyagok megmunkálását. Röviddel azután, hogy a HOMAG bemutatta a 3 mm-nél kisebb sugarú élek postformingolását, a 2009-es vásáron megtekinthették a látogatók a kőfelületű lapanyagok feldolgozását is.

FPL 220 páros profilozó

Az FPL páros profilozó különböző formatizáló és profilozó lehetőségeket kínál. Az új géppel az MDF-lemezekből készült bútorfrontokat lakkozás vagy fóliázás előtt lehet formatizálni és profilozni.


 

 


Bővebb információ:
Lignomat Kft. 9700 Szombathely, Zanati út 51.
Tel.: 94/900-050, www.lignomat.hu
 


Tetszett a cikk?