Új MARTIN formalizáló körfűrész

A gép szakmai érdekessége abban rejlik, hogy korábban csak függőleges lapszabászgépen nyílt lehetőség hasonló műveletre, azonban a Martin új fejlesztésű vízszintes formatizálója már kompromisszumok nélkül alkalmas a feladatra.A kiállításon a gépet PMMA (Polymethyl- methacrylat) lapok formatizálására és élmegmunkálására mutatták be. A fejlesztési cél az volt, hogy a T 74-es körfűrészen levágott PMMA lapokat rögtön, egy további munkamenetben a vágott élt polírozni tudja a gép. A gyártó a „Maróasszisztens” névre hallgató maróegységet már 2008-ban bemutatta, ami egy dialógus rendszerű vezérléssel van ellátva. Az „Asszisztens” egy aktív kapcsolatot teremt a gép felhasználója számára, megkönnyítve ezzel a mindennapi munkát. 

A gép vezérlése egy optimális munkafolyamatot kínál fel, meghagyva a gép kezelőjének a beavatkozási lehetőséget, amihez már egy megfelelő szerszámot is felajánl. A most továbbfejlesztett változat
további dimenziókat nyit a felhasználó teljesítőképességének.
A kezelő a gép beállítása alatt is élvezheti a szoftver nyújtotta előnyöket. Jelentős mértékben csökkenti az átállásokra szánt időket, legyen az egy egyszerű falc vagy egy bonyolultabb élmegmunkálás. A továbbfejlesztett szoftverkiegészítő teljesen új alapokra helyezi a kezelő és a vezérlőprogram kapcsolatát.
A MARTIN körfűrészekhez hasonlóan, a különböző megmunkálási formákat a kitölthető információs mezőkön keresztül ajánlja fel. Itt dönthetjük el, hogy mit tegyünk, a vezérlés már az optimális munkafolyamatot ajánlja fel a méretektől függően. Ehhez kiválasztja a legmegfelelőbb szerszámot. Így válik lehetővé, hogy a kívánt marási forma a lehető leggyorsabban készüljön el próbadarabok nélkül.


Bővebb információ:
Schachermayer Kft.
2051 Biatorbágy, Dózsa Gy. út 54.
Tel.: 23/530-997, 30/589-1241.
www.schachermayer.hu


Tetszett a cikk?