Egy bevált modell továbbfejlesztése

E-motion vezérlés: a 10,4A tökéletességre való törekvés és a bátran alkalmazott új megoldások már az első pillantásra visszatükröződnek. Már a standard változatnál is elektromosan állítható a körfűrészlap magassága, illetve dőlésszöge, amelyek értékei a kezelőpanelen láthatók éppúgy, ahogyan az aktuális fordulatszám. Ezt a szériatartozékként szállított „power-drive" vezérlés teszi lehetővé, további opcióként pedig „digi-drive" felszereltség kérhető, amely CNC-vezérlésű körfűrészlap-magasság állítást és dőlésszögállítást jelent. A szerszám döntésekor automatikus vágásmagasság-korrigálás történik. Ezen felül a ferde vágások elvégzésére az alátámasztó oldalasztalra szerelt gérütköző a skála mentén pontosan a kívánt szögbe fordítható.

Elővágóegység
Az elővágóegység kiválasztásánál két lehetőség kínálkozik: a hagyományos Classic, ill. a komfortos Automatic változat. Classic: az elővágó körfűrészlapnál a magasság- és oldalbeállítás manuálisan történik, a körfűrészlap asztalánál.
Automatic: az elővágó körfűrészlap kényelmes, elektromos, magassági beállítására fordítógomb szolgál, az oldalbeállítás viszont kézzel történik.

Bekapcsolásnál az elővágó körfűrészlap automatikusan felemelkedik az előzőleg beállított magasságba, és a kikapcsolásnál ismét teljesen lesüllyed a körfűrészasztalba. Ez már az extra kategória komfortja!


Opciós lehetőségek
A feldolgozandó táblák méreteitől függően a gép méretei is növelhetők. Így például opcióként 2800/3200/3700 mm hosszúságú tolóasztal kérhető, melyhez hosszabb oldalasztal, ill. hosszütköző csatlakoztatható. A párhuzamütköző alapvetően kézi mozgatású, de motorikus mozgatással is kérhető, ahol egy digitális kijelző mutatja a pontos vágásszélességet. A nagyobb gépméretekhez igazodva szükség esetén a teljesítmény is növelhető 5,5 kW-os motorral, amelynek fordulatszáma akár fokozatmentesen is állítható.

 

Digi-Drive: CNC-vezérlésű beállítás. A körfűrészlap-magasság és a dőlésszög a billentyűzeten beírt értékre automatikusan beáll

Power-Drlve vezérlés: a fordítógombokon keresztül egyetlen kézmozdulattal rendelkezésre áll a körfűrészlap-magasság és a dőlésszög beállítása gyors és lassú járatban egyaránt. A beállított értékek a digitális kijelzőn láthatók

X-motion vezérlés: az összes beállítási paraméter nyomon követhető az LCD-ki-jelzőn. Az értékek bevitele billentyűzetről történik. (9x99 memóriahely a szabászprogramhoz)

 

Minden területen meggyőző
A kappa 40-es széria extra opciókkal felruházott változatai a „kappa 40 x-motion", illetve a „kappa 40 e-motion", amely számos új fejlesztést rejt magában. Legszembetűnőbb ezek közül a felső konzolon elhelyezett vezérlőpanel. Ez az x-motion változatnál egy LCD-képernyőből, ill. a hozzá tartozó billentyűzetből áll, míg az e-motion változatnál minden művelet egyetlen nagyméretű, „10,4" érintőképernyős kijelzőn történik. A 10,4"/264 mm képátlójú nagykép -ernyő áttekinthető módon jeleníti meg a gép minden fontos funkcióját, ahol mindezek csupán egy ujjmozdulattal kiválaszthatók és működtethetők. Emellett az új vezérlő számos extrával is rendelkezik. A kialakított USB-interfész lehetőséget teremt az adatok egyszerű importálásához és hálózati kapcsolattal is rendelkezik, melynek nagy előnye, hogy távkarbantartásra és diagnosztikára is lehetőséget ad. További hasznos kiegészítő, hogy szabászati műveletek optimalizálását sem kell a továbbiakban más munkaállomáson végezni, ugyanis a vezérlő Windows alapú lapszabász-op-timalizáló program fogadására is képes. Így a jelenlegi fejlesztések szerint még a gépvezérléstől független lapszabász-op-timalizálónak megadott adatok alapján a gép a lehető legkevesebb hulladék keletkezése mellett szabástervet készít, melyről az adatokat leolvasva a vágási paraméterek közvetlen megadhatók a lapszabászgép vezérlőjén. A képernyőn egyszerűen Az elővágó beállítása kézzel vagy opcióként automatikusan történhetkiválasztható a fűrészlapmagasság, a fűrészlapdőlés és a párhuzamvonalzó állításával a vágásszélesség. A beállítási értékek a megjelenő numerikus billentyűzeten pontosan megadhatók, és a start gomb megnyomásával elkezdődhet a munkafolyamat. A beállított vágásprogramok a gép memóriájában elmenthetők és a programbillentyű segítségével gyorsan előhívhatók. A fűrészlap dőlése melletti tényleges fűrészlapmagasság és vágásszélesség automatikus kijelzésre és korrekcióra kerül. A gép oldalára szerelhető címkenyomtató nemcsak az egyes munkadarabok feliratozásáról gondoskodik, hanem lehetővé teszi a racionális további feldolgozását is. Így például a CNC-n megmunkálóközponton és az éllezáró gépen végzett következő műveletek programjai egész egyszerűen átvehetők a vonalkódolvasóval.

 

 


Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770


Tetszett a cikk?