Nagyolás és simítás egy menetben

Megoldásként a Leitz kifejlesztett egy különleges élbevonattal ellátott, újszerű forgácstörő geometriával gyártott nagyoló spirálmarót, ami a csiszolás előtt egyetlen műveletben munkálja meg a munkadarabot, és a szerszám előtolási sebessége még növelhető is. Mindez jelentősen növeli a telepített gépek hatékonyságát.
A Leitz Marathon rétegbevonata és a forgácstörés együttes hatása jelentősen csökkenti a forgácsolóerőket, melyek a hagyományos nagyoló marásoknál az élek hátlapjainak súrlódása miatt keletkeznek. Az alkatrész formatizálása táblából egyetlen munkamenetben elvégezhető, és a kapott felület minősége alig különbözik az előbb kinagyolt, majd a hagyományos simítómaróval elérhető felülettől. A lépcső- és ablakgyártásban, valamint a tömörfabútor-gyártásban, a darabolás után már csak az élek kerekítésével vagy letörésével, valamint az azt követő csiszolással kell foglalkozni.
A Leitz Marathon rétegbevonattal ellátott spirálmarója jól használható még gyantatartalmú anyagok és termoplasztikus műanyagok forgácsolására is. A Marathon rétegbevonat maximális védelmet nyújt a hátlapok elgyantásodásával szemben, ami növeli a szerszámok éltartósságát.
 

 

 


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu

 


Tetszett a cikk?