Újdonságok az Anestnél és az SCM-nél

Először kifejlesztettünk egy olyan szerszámcsaládot, amely a ma ismert legkorszerűbb és legdivatosabb profilú faablakot állítja elő 68 vagy 78 vagy 88-as keresztmetszetben. Ez a szerszám mindhárom méretben három különböző profil gyártására alkalmas.
Nagyon büszkék vagyunk erre a fejlesztésre, hiszen kis- és középüzemek számára is egyszerű lehetőséget biztosít széles termékpaletta gyártására, de ugyanígy alkalmazható a nagyüzemi ablakgyártó gépeken is.
De nemcsak a termékfejlesztést végezte el az Anest, hanem bevizsgáltattuk a szerkezetet, megszerezve ezzel az „Első Típusvizsgálati Jegyzőkönyvet", melyet a tőlünk szerszámot vásárlóknak átadunk egy szerződés keretében. Így az üzem a legegyszerűbben juthat hozzá a gyártásra jogosító CE-jelhez.
A vizsgálati adatok egyébként jól látható formában bizonyítják, hogy a faablakok sem vízzárás, sem légzárás, sem szélállóság tekintetében nem maradnak el a műanyagtól, sőt szilárdság szempontjából még sokkal jobbak is!

SCM OLIMPIC K130 - az új kiindulópont


A „LIGNA 2009" hannoveri vásáron mutatta be az SCM a legújabb, kisüzemek számára kifejlesztett élzáró gépét. A projekt az SCM-élzárók piacán szerzett sokéves tapasztalatának eredménye, néhány új, érdekes, szabadalmaztatott műszaki megoldással, melyek közül figyelemre méltó a különleges „RAIN-BOW" előtoló heveder, amely egyenletes, vibrációmentes előtolásával biztosítja a kiváló megmunkálási minőséget. Az előtolási sebesség: 9 m/min. Az „ORION 1" elektronikus vezérlés standard tartozék, melynek segítségével a gép minden funkciója könnyen kezelhető. A közvetlen hajtású ragasztózóegység alsó tartályos, 3 nyomógörgőt tartalmaz és max. 3x 50 mm-ig használható, akár tekercses, akár szálas élanyagok automatikus adagolását is végzi. Opcióként kétmotoros végvágó egységet kérhetünk a standard egymotoros helyett. Ez a THK lineáris vezetéken mozog, automatikus végvágó döntéssel rendelkezik (0/15o), melyet a vezérlésből egyszerű gombnyomással aktiválhatunk (1. v. 2. áteresztés). Az alapartozék szintbemaró egység mellé ziehkling- és/vagy políregységet kérhetünk, az ABS-élanyagok professzionális finiselése érdekében. Kiegészítésként NESTING-re alkalmas letapogatókat is kérhetünk. Mindezen jellemzők és a gép kivitele minőségi ugrást jelent a profesz-szionális élzárás felé.

SCM CYFLEX F900 PRO - a professzionális fúróautomata

A CYFLEX F900 PRO a korábbi, nagy sikerű F9 gép továbbfejlesztett változata. Ezen is, mint az az SCM CNC-megmunkáló-központjaira jellemző, mellőzzük a kényes, nagy helyigényű biztonsági szőnyeget, helyette egy módosított védőburkolatot és a gép feladó oldalán egy széles infrakaput találunk. A biztonsági szőnyeg elhagyása miatt a gép kezelése sokkal egyszerűbb és komfortosabb. A vezérlő számítógép is a védőburkolatban kapott helyet, ezzel segítve az operátor jobb rálátását az éppen végzett munkafolyamatokra. A széles ajtó könnyebben elérhetővé teszi a gép belső részeit karbantartási feladatokra. Hatékonyság: automata megmunkálógépeken gyakran problémát okoz a megfelelő hatékonyságú elszívás kiépítése. Egy belső csatlakozó gondoskodik az elszívás megfelelő hatékonyságáról nemcsak a fúrási, hanem a hátfalnútmarási feladatok végzése közben is.

SCM TECH Z1 CNC-megmunkálóközpont - gazdagabbá tesz

Egy nagy lépés a kis- és középüzemek számára!

Az SCM és márkaképviseletei napi kapcsolatban állnak a faipari üzemekkel a világ minden táján. Általában elmondható, hogy a kis- és középüzemek mindenütt a hely szűkösségével küzdenek, ráadásul a gazdasági recessziónak köszönhetően a műhelyméretek csökkennek. Ezen új kihívásoknak eleget téve mutatta be az SCM a TECH Z1-et, mint a Z2 „kistestvérét" , hasonló jellemzőket mutatva a rugalmasság, felhasználhatóság tekintetében, csak még kompaktabb kivitelbe csomagolva. A TECHNODOMUS 2009 kiállításon a látogatók a TECH Z1 iránt nagyfokú érdeklődést mutattak, köszönhetően a BUMPER-es (biztonsági szőnyeget elhagyó) redukált befoglaló méreteknek és a rendkívül versenyképes árának köszönhetően.
A TECH Z1 2550x1050x120 mm-es kubatúrával, 7,5 kW-os elektrotengellyel, 14 orsós, hátfalnútmarós fúróegységgel, 10 pozíciós szerszámtárral, a munkaasztal 4 db TVF-gerendával, 12 db vákuumpapuccsal (melyekből egy gerendára akár 6 db-ot is rakhatunk), központosított elszívócsonkkal és automatikus központi kenéssel rendelkezik. Mint a Z2 esetén is, a vevő a kívánt igényeknek megfelelően testreszabhatja a gépet (pl. vízszintes kihajtású nagy teljesítményű zárhelymaróval, távvezérlővel, lézeres pozícionálóval, TELESOLVE-val stb.).
A „BUMPER", mint hozzáadott érték
Nézzük a BUMPER néhány előnyét. Először is a Bumper mint biztonsági berendezés, közvetlenül a megmunkálóegységre van integrálva, így nincs szükség a sérülékeny és helyigényes biztonsági szőnyegre. Ezzel a megoldással jelentős helymegtakarítás érhető el, ugyanakkor teljes biztonságot nyújt az operátor számára, valamint egyszerűbb és konfortosabb kezelést. Ami mindenképp szembetűnő: ingázómegmunkáláskor a 2550 m hosszú asztalra lehetséges 2 db 1125 mm hosszúságú alkatrész felrakása, ami egy ugyanekkora biztonsági szőnyeges gép esetében nem megoldható.

A NETLINE cella fontossága
A NETLINE cella az SCM gépek integrációjának és egy LIGNO NOVUM vásárdíjas magyar fejlesztésű KORPUSZ vezérlőszoftvernek köszönhetően képes elvégezni a gyártásirányítást a 3D-s tervezéstől egészen a termék leszállításáig.
A TECH Z1 egy kompakt CNC-megmunkálóközpont, amely gazdagabbá tesz!

ANEST Kereskedőház Zrt.
2131 Göd, Pesti út 49.
Telefon: 06-27/345-292.
Fax: 06-27/531-070.
E-mail: anest@anest.hu
www.anest.hu


1. kép: K 130
3. kép: K130 megmunkálóegységek
3. kép: Cyflex F900 PRO
4. kép: Tech Z1
5. kép: Tech Z1 megmunkálóegység

 


Tetszett a cikk?