Csiszolás beépített porszállítással

A Festool híres arról, hogy rendszerben gondolkodik. Évekkel ezelőtt vezette be a Jetstream-rendszert, melynél egy nagyobb lyuk középen és további kettő kisebb csatorna a szélén elszívásnál megakadályozták, hogy a tányér közepén vákuum keletkezzen. Így volt lehetséges, hogy a csiszolóanyag ne tömődjön el, és ezáltal a Jetstream-rendszerrel érezhetően megnőtt az élettartam, és csökkent a csiszolóanyag-felhasználás. A rendszer továbbfejlesztett változata a Multi-Jetstream.

Multi-Jetstream - világszerte egyedülálló levegőáramlási megoldással

Ennek az új egyedülálló rendszernek köszönhetően olyan légáramlás jön létre, mely a port mindig a legközelebbi elszívó csatornához irányítja. Így a bevezető és az elvezető légcsatornák között egy szoba szellőztetéséhez hasonlatos légáramlás alakul ki. Összegyűjti a port a 16 kicsi és az egy nagy légbevezető csatorna segítségével és „elszállítja" a csiszolótányér elszívó csatornáihoz. Az optimálisan kialakított és elrendezett csatornák rendszere a tányér egész felületéről hatékonyan elszívja a port. Így a tányéron sehol sem marad olyan felület, amire az áramlás nincsen hatással, és nem hatékony az elszívás. Az eredmény a közel 100 százalékos elszívás. Összességében ez a versenytársakhoz képest akár hatszor gyorsabb elszívási teljesítményt jelent. Így a tapadó felület mindig tiszta maradhat, a tányér és a csiszolóanyag élettartama
érezhetően hosszabb lesz. Ezen kívül a ki- és bevezető légcsatornáknak köszönhetően a felületi hőmérséklet is alacsonyabban maradhat, ezért a csiszolóanyag lassabban tömődik el és lassabban kopik el. Ezzel a csiszolt felület minősége is sokkal jobb lesz, alacsonyabb folyó költségek mellett.

 

1. kép: Szeptember végétől minden 150 mm átmérőjű Festool csiszológép, csiszolótányér és csiszolóanyag már az új Multi-Jetstream rendszerben kerül a polcokra. Az új Multi-Jetstream rendszer kompatibilis az eddigi rendszerrel. A már megvásárolt tányérokat és csiszolópapírokat nem kell tehát eldobni, azok továbbra is használhatóak.

2. kép: A csiszolóanyagok továbbra is gyorsan cserélhetőek, mert a lyukak szimmetrikusan helyezkednek el.

3. kép: A versenytársakkal ellentétben a Multi-Jetstream csiszolórendszer nem a lyukak számával érvel, hanem a levegő ki- és bevezető lyukak optimális elhelyezésével és összjátékával. Igy olyan légáramlás jön létre, mely a port
mindig a legközelebbi elszívó csatornához irányítja. Az eredmény: közel 100%-os elszívás a tartósan magas csiszolási teljesítmény és felületminőség érdekében.


Tooltechnic System Kft.
1186 Budapest, Besence utca 8.
Tel.: 1/297-1350, www.festool.hu


Tetszett a cikk?