Fúrásra teremtett

 A Leitz-csoport a tiplihely- és pánthelyfúró munkákhoz tömör keményfém anyagú szerszámokat vet be. Az előrelépés főleg a pánthelyfúrók területén jelentős, ahol háromszoros élettartamot és 50%-kal gyorsabb előtolást lehet elérni, ami a teljesítmény drasztikus növelését jelenti.
A forgácsolóél anyagának fejlesztésén túl a Leitz mérnökei a fúrószerszám geometriáját is átalakították. Az alapforma egy propellerhez hasonlít, és ahhoz hasonlóan is működik. A fúrószerszám a forgácsot folyamatosan kidobja, a kis érintkezési felületnek köszönhetően a munkadarabhoz kevésbé súrlódik. Így kisebb a teljesítményfelvétel, valamint a szerszám visszajáratásakor csökken az élek sérülésének a veszélye is. A pánthelyfúró előnyei fokozottan érvényesülnek,

Jobbra a Leitz új propeller alakú pánthelyfúrója, mellyel sorjamentes a furat

amikor a széleken kell és az élre ragasztott PP-élzárót is meg kell fúrni. A fúrószerszám ebben az esetben is meglepően sorjamentes éleket ad, melyek nem igényelnek utómunkálatokat. Az automatizált gyártási folyamatokban ma már a köldökcsaplyukaknál és az átmenő furatoknál sem mondhatunk le a tömör keményfém fúrókról. Különösen a sorozatfúrásnál szokásos 6 mm-es és az alatti fúróátmérőknél garantálható a hosszabb élettartam, mivel ebben az esetben a hagyományos, acél szerszámtestre forrasztott keményfém csúccsal rendelkező szerszámok elgörbülhetnek.

 

 


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900, www.leitz.hu


Tetszett a cikk?