Csendben könnyebb

Az alapváltozatot az AS OptiCut csökkentett zajkibocsátású körfűrészlapok képviselik. Lézertechnikával a felületbe munkált zajcsökkentő minták kb. 3 decibellel mérséklik a zajszintet.
A költségtakarékos megoldás előnye, hogy a rezgéscsökkentő mintázat valamennyi standard kivitelű, 250 mm-nél nagyobb átmérőjű fűrészlapon kialakítható, és az ára csak jelentéktelen mértékben nő a standard kivitelhez képest.
A következő fokozatot az AS OptiCut UT változat képviseli, amelynek lényege a változó fogtávolságok alkalmazása. Ennek köszönhetően a fűrészlap nem egyenletesen leng, ami a vágáskor keltett zajt további 3 decibellel képes csökkenteni. A zajcsökkentő mintázattal együtt alkalmazva, végeredményben közel 7 decibellel mérsékelhető a zajszint a standard fűrészlaphoz viszonyítva.
Még egy fokozatot jelentenek a zajcsökkentésben a fóliázott AS körfűrészlapok, melyek a standard fűrészlapokhoz képest kb. 10 decibellel csökkentik a zajszintet. Ez az eredmény a mai fűrészelési technika leghalkabb szerszámait jelenti. Az ergonómiai előny nagyfokú gazdaságossággal párosul, mert a halkabb fűrészlapok kevésbé lengenek be, ami jelentősen javítja a fűrészelt felület minőségét.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900. www.leitz.hu


Tetszett a cikk?