Kristályokkal ékesített CNC?

A gép bemutatódarabként készült kifejezetten erre a kiállításra, de „igény mutatkozott rá", így még a kiállítás bezárása előtt gazdára talált. Lényegében egy Format-4 profit H20-as CNC-ről van szó, amelyet extra külsővel ruháztak fel. A márkanevet, a típusjelzést, valamint a díszítősávokat és a kezelőpanelt drága kristályokkal ékesítették, majd a teljes burkolatra speciális lakkot szórtak, melyről annyit, hogy a világon mindössze 5 luxuskategóriás termékhez (közöttük 2 autómárka) használják.
A Format-4 fejlesztői jól ráéreztek az igényekre a nem mindennapi külsővel, bár valószínűleg a gépek sorozatgyártására nem rendezkedtek be. Az alkatrészeket előbb a kristályékszer gyártóhoz, majd egy lakkozómesterhez szállították, aki a speciális gyöngyház lakkot felhordta.
A Format-4 H20 megmunkálóközpont 1210 mm munkaszélességgel rendelkezik, a maximális munkamagassága 100 mm. Szerszámozottság tekintetében a konzol mellett, azzal együtt mozgó 8 rekeszes szerszámcserélő található, amely tokmányos szerszámok befogását biztosítja 160 mm-es fejátmérőig. 2 pick-up szerszámhely Y irányban és 1 pick-up szerszámhely a konzol mögött, nagyobb komplett aggregátok gyorscseréjéhez is lehetőséget adnak. A gépekhez alapfelszereltség 2 réselőtárcsa, X és Y irányban, amely ebben a géposztályban egyedülálló. Csaphelyek fúrására 14 függőleges és 6 vízszintes fúróorsó található a gépen 32 mm-es osztással.


Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770, www.felder.hu


Tetszett a cikk?