Sokk a csavaroknak, fában és fémben

 Az új termékcsaládot speciálisan az ütvecsavarozókkal való használatra fejlesztették ki. Az ütvecsavarozó egy olyan termékkategória, amely az utóbbi években az európai piacon évről évre egyedülálló növekedést mutat. Összességében az akkumulátoros gépek növekedése jelentősen meghaladja az elektromos kéziszerszámpiac növekedését (pl. 2009-ben a válság hatására a teljes piac csökkent, de az akkus gépek eladása nőtt), és az akkumulátoros szegmensen belül az ütvecsavarozók növekedése kiemelkedő, az utóbbi évek átlagában 20% volt.

Az új gépek nagyobb arányú jelenléte magával vonja az igényt azokra a tartozékokra, amelyek „bírják” az ütvecsavarozó speciális működéséből fakadó fokozott igénybevételt. A Milwaukee pedig, meglátvaa piaci szegmensben rejlő lehetőséget, kifejlesztette a csavarozóbiteket, fúrókat és dugókulcsokat magába foglaló Shockwave termékcsaládot. A fejlesztés során három ponton történt lényeges változás a megelőző bitekhez képest: a bitek hegyét nagy nyomás alatt alakítják ki, a bithegy és a befogás között speciális „sokk zóna” került kialakításra, és a bit anyaga speciálisan erre a célra kifejlesztett és megfelelően hőkezelt különleges minőségű acél.

A fúrók esetében a tartósságnál fontos szerepet játszik az is, hogy a fúró hosszát csökkentették, illetve az, hogy alkalmazták a Milwaukee egy másik fejlesztését, az úgynevezett Thunderweb formát, amelynek az a lényege, hogy a fúrótest keresztmetszete mintegy 55%-kal nagyobb a szokásosnál, és így a törésekkel szembeni ellenállóságais lényegesen nagyobb.

Az új Shockwave termékcsalád a Phillips, Pozidrive és Torx bitek esetében 25 és 50 db-os  kiszerelésben kapható, a négyes és ötös hatszög bit pedig 25 darabos csomagban. A fúrószárak 3 mm-től 8 mm-ig egyesével, vagy a hat méretet tartalmazó készletben kaphatóak. A dugókulcsok egyesével, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 8-as és 10-es tőcsavarokon lévő csavarokhoz használhatóak, de ¼, 5/16 és 3/8 átmérőkkel is elérhetőek. A választékot ¼ colos hatszögbefogású bittartó, a leginkább használt méreteket tartalmazó egy 28 db-os kombinált bit- és dugókulcskészlet, valamint a különböző befogások és méretek közötti kompatibilitást biztosító adapterek teszik teljessé.

A Milwaukee új Shockwave bitjei már országszerte elérhetőek a Milwaukee márkakereskedőknél. Az új bit előnyeit jól mutatja be az alábbi weboldalon található kis film is: http://www.youtube.com/watch?v=OgKWv4jIhxM

 


Milwaukee Elektromos Kéziszerszámok
1133 Budapest, váci út 110.
1/349-4134
www.milwaukeetool.hu


Tetszett a cikk?