Ötműveletes Felder 500-as


 Az együtt nyíló asztalok garantálják, hogy az egyengetés és a vastagolás közötti átállások ne befolyásolják az egyengetőasztalok pontos pozícióját

A CF531 az 500-as széria többi tagjához hasonlóan magában hordozza a Felder sajátosságait, például az „X-ROLL” asztalvezető rendszert, a precízen beállítható ütközőket, valamint a Felder rendszerű gyalutengelyt. Rövid átállási idő és egyszerű kezelhetőség jellemzi a gépet. Egyengetőasztalának hossza 1500 mm, a gyalulási szélesség 310 mm, a körfűrészegysége pedig 90–45° között dönthető.
A gyalutengely a Felder többi szériájánál is alkalmazott 2–4 késes. A hátrafelé nyíló asztalok mind ergonómiailag, mind pedig helykihasználás szempontjából előnyösek. A körfűrészlap merőleges ütközője 1300 mm hosszúságú, szögben állítható +45 és –45° között.
A vonalzó nagyobb táblák szabásakor egy mozdulattal, szerszám nélkül le-, illetve felszerelhető. A maróegység stabilitásáról és a csendes futásáról a masszív öntvény felfüggesztés gondoskodik.
A széles védőburkolat, illetve az asztalnyílás lehetővé teszi, hogy akár 220 mm-es átmérőjű szerszámokat is alkalmazhasson a felhasználó.
Az opcióként rendelhető hosszlyukfúró egység a famegmunkáló központ egyengető oldalára szerelhető, egykaros mechanizmussal mozgatható a sík bármely irányában. Magassági pozicionálása kézikerék segítségével történik. Már megszokhattuk a Feldertől, hogy egy-egy géptípusból több felszereltséget kínál. Így van ez a CF531-nél is, melynek professzionális

A vezetővonalzó 90 és 45 fok között fokozat nélkül állíthatóA hosszlyukfúró egység az egyengető oldalra szerelhet

kivitele nagyobb vágáshosszal (1000 helyett 2050 mm), hosszabb szögvonalzóval (1300 mm helyett 2600 mm) rendelkezik.
Szintén a professzionális kivitel felszereltségéhez tartozik a nagyobb, 240 mm-es maróütköző, amely a multibeállító rendszer segítségével ismételt le- és felszerelés után is mindig ugyanabba a pozícióba kerül.



Felder-Group Hungária Kft.
6330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770.
www.felder.hu
 
 


Tetszett a cikk?