Kombinált gépek rövid átállítási idővel (3. rész)

Megoldása azonos az egyműveletes maróknál megismert gyorscserés rendszerrel, amely lehetővé teszi az előre felszerszámozott maróorsók villámgyors cseréjét. Az alumíniumötvözetből készült tolóasztal a Felder szabadalmaztatott vezetőrendszerén mozog, és minden oldalról megtalálhatók a felfogatási helyek, amelyeknek segítségével később a különféle kiegészítők felszerelhetők (asztalhosszabbítások, ütközők stb.). A típusok asztalméret, valamint opciók tekintetében növekvő sorrendbe rakhatók.
A CF 741 és CF 741 Professional típusok 1640 mm-es egyengetőasztallal rendelkeznek, előtolásuk 2 fokozatú, vastagolóasztaluk állításához tizedmilliméteres pontosságú számjegykijelzős kézikerék található. A „Professional” kivitelnél még néhány kiegészítő opció is található, ilyen az 1100 mm-es oldalasztal, a maróvezető- pozicionálást szolgáló Multi-beállító rendszer és a 2050 mm-es formatizáló tolóasztal.
Az „S” jelöléssel kiegészített típusjel a formatizálóasztal hosszára utal. Ennél a kivitelnél a gépvázat meghosszabbították, és a tolóasztalhossz legalább 2500 mm, de rendelhető 2800, illetve 3200 mm-es változatokban is. A kategória csúcsa az „S Professional” kivitel, amely egyrészt nagyobb asztalmérettel és vágáshosszal rendelkezik, másrészt pedig a professzionális csomagba tartozó opciókat tartalmazza (dupla-gér ütköző 2600 mm, egyengető eloxált ütköző, 4 késes gyalutengely, multi beállítórendszer maróvezetőhöz, oldalasztal 1300 mm, formatizáló tolóasztal teleszkópos karral, 3 motor, mindegyik 5,5 LE.
Az alapfelszereltségen túl a 410-es típusok megrendelésre különféle „extrákkal” is felszerelhetők, mint például az elektromos asztalemelés, a digitális számjegykijelzés, valamint a maróorsóhoz tartozó lehajtható előtoló-berendezés.


Felder-Group Hungaria Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770, www.felder.hu
 


Tetszett a cikk?