Újdonság a Woodmastertől

Ezek a modellek szintén dönthető tengelyű marógépek, de mégis számos eltérés fedezhető fel közöttük. Az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy a T 800 i típustól eltérően ezek a gépek nem csapozókocsival, hanem egy forradalmian új technológiával készített, asztalba épített alumínium formatizálóasztallal vannak felszerelve. Ezek a formatizálóasztalok rendkívüli pontosságot, stabil, könnyed megvezetést, ezáltal hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. De vegyük csak közelebbről is szemügyre ezt a csúcstechnológiával készült formatizálóasztalt, mely felülmúlja a korábbiakat. A sínszerkezet egész hosszában jobbról és balról egyaránt két-két csapágyacél rúd van belesajtolva, melyek pontos megvezetést nyújtanak a külső szánszerkezetnek. A szánszerkezetbe a sínszerkezethez hasonlóan szintén két-két csapágyacélból készült rúd van belesajtolva, és ezekben az úgynevezett sínpályákban találhatóak meg a görgősorok. A sínpályák és a görgők a már említett rendkívüli keménységű edzett csapágyacélból készültek, melyeknek köszönhetően hihetetlenül kopásállóak, ezáltal hosszú élettartamúak, emellett hőingadozás hatására nem deformálódnak, így mindig megtartják a csúcstechnológiának köszönhető maximális stabilitást és precizitást. A formatizálóasztal és a marótengely között csak pár centiméter a távolság, így csapozásnál, bütümarásnál a formatizálóasztalra felszerelt excenteres leszorító a lehető leghatékonyabban tudja leszorítani a munkadarabot, így az nem rezonál be, ezáltal nem szakad ki a széle, és a marás is pontos, tiszta felületű marad. Szögbe marásnál a szintén az asztalra szerelhető teleszkópos vezető nyújt segítséget. A teleszkópos vezető 1600 mm-ig kihúzható, a rajta lévő számskálának és a csúsztatható, átfordítható ütközőknek köszönhetően pedig nem kell külön méregetni a munkadarabot.
A T 1000 S és a T 1002 S modelleknél a T 800 i modelltől eltérően hátrafelé dönthető a marótengely egészen 45 fokig, mely egy skála segítségével állítható be a kívánt fokra. Mindkét modellnél egy könnyített, öntvény alumínium maróvezető nyújt kiváló megvezetést és maximális pontosságot, mivel a vezető mindkét lapja párhuzamosan együtt és külön-külön is állítható századmilliméteres pontosságig. A vezetőlapok úgynevezett integrált lapok. A 7 db fecskefark alakú sínben 7 db csúszka helyezkedik el, melyeket két-két imbuszcsavarral tudunk a sínben rögzíteni, illetve mozgatni, és melyekkel be tudjuk állítani a két vezetőlap közötti távolságot úgy, hogy csak a marófej vágóélei álljanak ki a vezetőből, így a munkadarabot a marófej nem tudja bekapni, berántani.
A „T” modellek legerősebb és legprecízebb gépe a T 1002 S típusú gép, melyet elsősorban ajtó és ablak gyártására fejlesztették ki. A marótengelye duplán megerősített csapágyazású, de a legfontosabb, hogy cserélhető 30 mm-estől egészen 50 mm-es átmérőig. Az öntvény asztallapba 250 mm-es szerszám is lesüllyeszthető, és a speciális, csapozáshoz kialakított maróburkolat segítségével akár 320 mm-es átmérőjű szerszám is felhelyezhető. A marógép 6 fordulatszámon működtethető, 3000, 4000, 5000, 6000, 8000 és 10 000 U/min.
A Fa Elefánt Kft. veszprémi telephelyén a több mint 50 különböző géptípus közül ezek a „T” modellek is megtalálhatóak.


Fa Elefánt Kft.
8200 Veszprém, Budapest u.54.
Tel./fax: +36 88/404-519, +36 20/944-4408,
web: www.faipar.com
e-mail: info@faelefant.hu


Tetszett a cikk?