Használt gépet vagy új gépet?

A Paliszander Kft. ajánl egy jobb megoldást. A házivásárán bemutatott svájci JET gépcsalád (25 éve a faiparban) jellemzője a sokoldalúság és a baráti ár, így általuk jelentős technológiai fejlesztés érhető el a kis- és mikrovállalkozásoknál. A rövid bemutatást ki kell egészíteni a minőség kérdésével. A válság hatására számos kereskedő piacra dobta a „kicsi-ócsó” termékcsaládját. Ezekkel ellentétben a JET megbízható berendezéseket gyárt hosszú távra, minőségi alapanyagokat alkalmazva. Nem kell minőségi alkut kötni a kedvezőbb árért cserébe. Természetesen a Paliszander Kft. garantálja a szervizhátteret és garanciát, alkatrész- utánpótlást is.
Az ördög a részletekben rejlik: számos kisebb hobbigépnél előfordul (bár láttunk már „csodát” ipari gép kategóriában is), hogy a gép vázát a gyártó kikönnyíti, így a gép működés közben berezonál, a megmunkálás pontatlan lesz és a berendezés piacképes termék előállítására alkalmatlan. A JET nem köt kompromisszumot a minőségi alapanyagok tekintetében: a masszív gépváz garantálja a vibrációmentes és halk működést. A berendezések üzemeltetése könnyű, pontos finombeállításokkal és precíziós működéssel gyorsítja a munkavégzést. A tervezésnél fő szempontok voltak a felhasználóbarát műszaki megoldások, így a gyors-egyszerű beüzemelés, a gyors beállítási rendszer és a könnyű szerszámcsere. Természetesen a gépekhez a tartozékok széles skálája áll rendelkezésre, amelyek praktikus ötletességükkel felgyorsítják a munkafolyamatokat.

JET JTS-600 körfűrészgép

A kitűnő ár-érték arányú JET körfűrész remek lehetőséget nyújt a kis műhelyek műszaki fejlesztéséhez. A gép felépítése masszív, működése

JET JTS-600
Asztalméret: 460x600 mm
Max. vágásmélység: 80 mm
Max. vágáshossz: 610 mm
Szögvonalzó kapacitása: 0–45°

pontos, megbízható. A precíz megmunkálást garantálja a tömör öntöttvas asztal. A gépet a lapemelést és süllyesztést biztosító nagyméretű kézikerékkel szerelték fel, így használata könnyű és gyors. A vezetőkön lévő robusztus szélezővonalzók mikrobeállítással rendelkeznek. A gép alapfelszereltségébe tartozik a precíziós alumíniumszán és a 2200 mm hosszú kihúzható szögvonalzó is.

JET JPT-260 / JPT-310 / JPT-410 kombinált gyalugép

A kombinált gyalu már az első bemutatkozásnál, a házivásáron igen népszerű termék volt. A gép funkcióváltása feltűnően gyors és kényelmes, nincs többé időrabló állítgatás. A gép kettős asztalnyílással rendelkezik, így

JET JPT-260/JPT-310/JPT-410
gyalulási szélesség: 256–407 mm
gyalulási vastagság: 3–225 mm

másodpercek alatt át lehet állni egyengetőről vastagolóra. A gyártó különösen ügyel arra, hogy minőségi alapanyagokat használjon a JET gépeknél. A kombinált gyalunál az öntöttvas asztal (az asztal megmunkálása lézerrel történik, tökéletes felületi simaságot garantálva) biztosítja a munkadarab könnyű előtolását, emellett a kimeneti asztalon alapfelszereltség az excentrikus szupport és az előtolás is igény szerint kiiktatható.

JET 60A egyengető gyalugép

A hasonló kategóriájú egyengetőkhöz képest ez a modell 1820 mm-es öntöttvas asztallal rendelkezik, biztosítva a hoszszabb anyagok problémamentes egyengetését.

JET 60A
max. gyalulási szélesség: 200 mm
max. fogásmélység: 4,5 mm

Természetesen a JET-nél a 960 mm extra hosszú vonalzó anyaga is masszív ütésálló öntöttvas. A vonalzó mindkét oldalra 45 fokban dönthető. A pontos megmunkálás érdekében az adagolóasztalra felszereltek egy gyorsbeállító kart, így nem kell bajlódni a hosszadalmas finombeállítással sem. A gép alaptartozéka a 3 db gyalukés, amely kiváló megmunkálási felületet garantál.

JET JPM-13CSX vastagoló gyalugép

JET JPM-13CSX
max. gyalulási szélesség: 330 mm
max. gyalulási vastagság: 250 mm
előtolási sebesség: 3, 6 m/perc

A vastagolóasztal négy precíz, masszív oszlopa garantálja a berendezés extra stabilitását. Ehhez hozzájárul, hogy a munkadarab továbbítását biztosító kimeneti és bemeneti görgők gumiborítással rendelkeznek, így a munkadarab megmunkálás közbeni továbbítása garantált. A motor magas terhelhetősége biztosítja a folyamatos magas teljesítményt, a három gyalukés pedig a sima megmunkálási felületet.

JET JWS-34KX marógép


A gép asztalmérete 540x635 mm. Természetesen a JET összes gépéhez hasonlóan a marógép asztalának anyaga is öntöttvas, ezzel minimális szinten lehet tartani a gép rezgését. Az asztallapba fecskefarkú hornyot martak, melybe szögvonalzó illeszthető. A szögvonalzót keresztkocsinak is használhatjuk kontraprofilos bútorajtó gyártásához. A vezetővonalzót tizedmilliméter pontossággal állíthatjuk. A gépre előtoló is szerelhető. Az 1700-as fordulatnak köszönhetően a tengelyre csiszolókorongot, illetve tárcsát is szerelhetünk.

JET JWS-34KX
max. szerszámátmérő: 170 mm
max. szerszámmagasság: 70 mm
Fordulatszám: 1700, 3500, 6000, 8000 1/min
asztalméret: 540x635 mm

A JET kidolgozta az egyedülálló Poly-V® rendszerű gyors sebességváltást (1700/3500/6000/8000 fordulat/perc). A sebesség könnyebb leolvasását segíti elő a különablakos kijelző. Gyors és egyszerű szerszámcsere érdekében a gép tengelyindexálással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a marógép jobb oldalán található karral rögzíthető a tengely, kicserélhető a marószerszám, majd feloldva a rögzítést a munka tovább folyhat. Ezzel időt és energiát takaríthatunk meg.


Paliszander Kft.
Tel.: 06-1/290-3666.
www.paliszander.hu


Tetszett a cikk?