Strukturált felület? Gyerekjáték

Az igényelt felületeket többféle műszaki megoldással állítják elő. Ki durva drótbetétes „csiszolással”, ki kézi erővel, kicsit a régi teknőfaragási módra hasonlítóan próbál megfelelő eredményt elérni.
El tudják képzelni, micsoda erőfeszítést, időt és költséget jelent több száz, esetleg ezer négyzetméter áru előállítása?
Ezentúl elfelejthetőek az idő- és pénzrabló, ráadásul az eredmény minőségét nem mindig biztosító kényszermegoldások!
A WEINIG cég ismét bizonyította élenjárását az innovációban a struktúragyalulás letisztult módszerének kialakításával.
 A módszer lényege, hogy a profilozóautomatába oszcilláló felső vízszintes tengelyeket építenek be az igényeknek megfelelő számban.
Ezek a szerszámtengelyek oldalirányban és magasságban is oszcilláló mozgást végeznek, amivel egy menetben alakítják ki a teljesen szabálytalan oldalirányú és mélységű felületi struktúrát.
Az egyébként is jó minőségű felület, igény esetén egy utolsó tengellyel, ugyanebben a munkafázisban megcsiszolható.
 Az oszcillálást a gép számítógépe vezérli, teljesen szabálytalan módon, ami kizárja a struktúra formájának ismétlődését. A szerszámok élprofiljának kialakításával lehet a struktúra sűrűségét, mélységét és a felületi bemarási vonalak élességét vagy tompaságát meghatározni. Ezzel a technológiával új lehetőség nyílik a fafelületek kialakításában, akár a falburkolatokat, akár a bútor- vagy éppen a járófelületeket tekintjük.
A mennyiségi igényeknek megfelelően a lehetőség a WEINIG POWERMAT szériájának bármelyik gépébe beépíthető, így már a kisüzemek számára is elérhetővé válik a Powermat 400 típusnak köszönhetően. És ezek a gépek természetesen tudják a normális gyalulási, profilozási munkákat is. Az oszcilláció kikapcsolásával teljesen hagyományos üzemmódban végzik feladatukat.
Fafajok szempontjából sincs gátló tényező, a fenyőtől a lombos fafajokon keresztül a trópusi típusok bármelyike jól megmunkálható.
Ezzel a fejlesztéssel a WEINIG ismét bizonyította kreativitását és az ügyféligények iránti elkötelezettségét.
 

 


Fagépszer Kft.
6000 Kecskemét-Katonatelep, Úrrét 78.
Tel.: 76/471-600
www.fagepszer.hu
 
 


Tetszett a cikk?