JET gépekről másodszor

JET csiszolók

 

A korong-, szalag-, tengely-, dob- és kétszalagos csiszolók minden alkalmazásra megfelelő választékot kínálnak. Jellemzői a robusztus gépváz, szilárd konstrukció és bizonyítottan kiváló minőségű vezetőrendszerek, amelyek garantálják a tiszta és pontos csiszolást. A fő és előtolómotorok nagy teljesítményűek, gyorsan és könnyen beállítható sebességválasztékkal. A pontos finombeállítás és felhasználóbarát működés biztosítja a biztonság magas fokát.

JET JSG-96 kombinált korong- és szalagcsiszológép

 

Rövid munkadarabok éleinek és végeinek csiszolására ideális berendezés. A gépet extra erős motorral szerelték fel. A tömör öntöttvas

JET JSG-96
Max. szélesség: 150 mm
Max. csiszolási Mélység: 290/112 mm
Asztalméret: 190x300 mm

asztal 45 és 90 fokos szögben dönthető, így könnyedén csiszolhatjuk szögbe a munkadarabok éleit és végeit. A gépen található a szalagfeszítő emelőkar, amely lehetővé teszi a villámgyors szalagcserét, megkímélve ezzel a felhasználót a körülményes szerelésektől. A speciális gumiborítású vezetődob biztosítja a csiszolószalag tökéletes tapadását. A gyors rögzítésű burkolat elősegíti a könnyű korongcserét.

JET JBOS-5 oszcillációs csiszológép
Kis rádiuszú íves munkadarabok csiszolására alkalmas, szögben vagy derékszögben. A gépen nagy felületű munkaterületet alakítottak ki, hogy az alkatrészek megmunkálása

JET JBOS-5
Tengelyátmérő: 6, 12, 16, 38, 50 mm
Max. csiszolási mélység: 100 mm
Asztalméret: 370x370 m

kényelmesebb legyen, és az asztal 45 fokban dönthető.
A 25 mm-es orsó oszcillációs szerkezete nagyban hozzájárul a csiszolt munkadarab karcmentes felületéhez és emellett hosszabb csiszolóhenger-élettartamot biztosít. A gép alaptartozéka két kerek és két téglalap alakú asztalbetét a szögben csiszoláshoz és emellett ötféle méretű hengercsiszoló-szalag.

Jet fúrók, véső és gérvágók


Szilárd, robusztus szerkezettel rendelkeznek. A kiváló minőségű vezetőrendszerek garantálják a könnyű megmunkálást. A gépeket felszerelték mélységi és hosszúsági ütközőkkel, munkadarab-leszorítókkal, Jellemzői a kiválóan szerelt fej és az alsó és felső emelő a nagyobb pontosságért. A gépek biztosítják a magas fokú működési biztonságot és a pontos finombeállítást.

JET 701 fúró-vésőgép
Tökéletes minőségű, szögletes rések készítéséhez és zárhelymaráshoz alkalmazható. A JET 701-es megerősített motorral rendelkezik a folyamatos működéshez. Fontos megemlíteni a pontos munkavégzés zálogát: a duplán záródó munkadarab-leszorítót is, amely teljes mértékben kizárja az elcsúszást a véső visszahúzásakor.

JET 701
Max. vésési mélység: 19 mm
Max. szerszámátmérő (fúrótokmány): 13 mm
Max. magasság: 110 mm
A tengely és a vezetőléc maximális távolsága: 110 mm

A gép speciális vonalzógörgőkkel van felszerelve, melyek a munkadarabot nekinyomják a vezetővonalzónak. Az alapfelszereltség része a beépített véső-fúró távtartó, a vésőszáradapterek, a fúrótokmány, a vezetővonalzó, a mélységi ütköző.

JET 719A állványos fúróvésőgép

Tartó- és bolygófejjel rendelkezik a rendszer emeléséhez, süllyesztéséhez fecskefarok

JET 719A
Max. vésési mélység: 25 mm
Max. szerszámátmérő (fúrótokmány): 13 mm
Max. magasság: 195 mm
A tengely és a vezetőléc maximális távolsága: 100 mm

vonalzóval és gázhengerrel kombinálva. Gyors kioldósatu segítségével a munkadarab pillanatok alatt kioldható. A fej 180 fokban dönthető, ez lehetővé teszi a kész ajtó zárhelymarását. Az alapfelszereltség tartalmazza a fúrótokmányt, a mélységi és hosszúsági ütközőket, vésőszáradaptereket, polcozott zárt állványt, anyagleszorítót.

JET JMS 10 gérvágó fűrész

JET JMS 10
Teljesítmény: 1400 W/230 V
Szerszámátmérő: 254 mm
Vágáskapacitás: 60 mm
Vágásszélesség: 300 mm

A JET JMS 10 egy fékindukciós motorral megerősített hihetetlenül csendes gérvágó. Az asztal mindkét irányban negyvenöt fokban mozgatható. Nagyfokú munkapontosság eléréséhez nyújt segítséget a precíz golyós csapágyas vezető. Emellett könnyű szögvágást érhetünk el a kilenc előkalibrált beállítóval. A gép alapja egy stabil alumíniumöntvény asztal kilenc előbeállító sarokkal.

JET JTS 10 asztali körfűrész

JET JTS 10
Teljesítmény: 1500 W/230 V
Szerszámátmérő: 254 mm
Vágáskapacitás: 80 mm
Vágásszélesség: 410 mm

A JET JTS 10 alkalmazása a faiparral kapcsolatos minden területen nagyban megkönnyíti a darabolási és szeletelési műveleteket. A jól bevált körfűrészek mintájára tervezték, viszont kedvező árával hamar megnyerte a piacot. Alacsony tömege, vágásmagassága, mindkét irányban dönthető körfűrészlapja (0–45 fokban), végtelen lehetőséget kínáló vezetővonalzó-rendszere mind a külső helyszínen, mind a műhelyben való alkalmazásnál nélkülözhetetlen. Nagy teljesítményű motorját mágneses vészleállítóval szerelték fel. A gépváz felépítése robusztus. Ez garantálja a hosszú távú, pontos működést. A fűrészlap külön kézikerék segítségével 0–45 fokos szögben dönthető. A gép precíziós szögvonalzóval felszerelve alumíniumprofillal 60 fokos szögben mindkét irányban dönthető.

Az asztaloslegény szerencséJE(T)

Van egy kedves asztalos ismerősöm, Robi (26). Igyekvő, szorgalmas ember és jól ért a szakmához. Nappal egy ócska lapszabászatban robotolt, esténként meg az anyósomtól bérelt kis pincében eszkábált össze konyhabútort, beépített szekrényt; mikor, mi akadt. A lapszabászat tulajdonosa hol fizette a bérét – persze feketén –, hol nem, így egy nap otthagyta az egészet és saját lábra állt. Egy hónapja találkoztunk egy munka kapcsán és megkérdeztem, hogy mikor vesz maga mellé egy embert, mert nehezen bírja egyedül. De ő mégsem akar alkalmazottat. Azt mondja, a bútorokon nincs akkora árrés, amely elbírna még egy embert. Ráadásul a régi helyén látta, hogy a legtöbb beosztott nem igazán elhivatott. A tessék-lássék munkában pedig nincs köszönet. Robink tehát elhatározta, hogy egyedül fog dolgozni, mert tartani akarja a jövedelmezőséget és a minőséget. Viszont mostanában már nem győzi a rohangálást: munkákért, áruért, a bérmunkáért (vágás – csiszolás – élfóliázás), beszerelés, meg persze a munka a műhelyben. A „géppark”-ja egy fityinget sem ér: ősrégi roncsok, (amelyek vagy dolgoznak, vagy nem) és számos műveletet kézi gépekkel igyekszik megoldani. Hogy őszinte legyek, kész művészet ilyen vasdarabokkal minőségi, pontos munkát végezni. Ezzel ő is tisztában van, így nemrég elhatározta, hogy beújít néhány gépet. Egy haverja javasolta, hogy nézzen körbe a multi barkácsáruházakban, mondván ott tizedannyiért lehet „komoly” gépet venni. Persze ő sem ellensége a pénzének, így elment, de a nevesincs „játék”gépek – gyenge lemezből összerakva – nem nyerték el a tetszését. Végül megnézte a JET berendezéseket, és emellett döntött. (x)

Paliszander Kft.
Turzó Éva
1/290-3666
www.paliszander.hu


Tetszett a cikk?