Gép és elszívó összehangolása vezeték nélkül

Ez azt jelenti, hogy a gép indításakor kinyit a hozzá tartozó tolózár és elindul az elszívóberendezés.
Az elszívórendszerek és gépek gaz - daságos, biztonságos és kényelmes üzemeltetése érdekében történő összehangolása eddig csak idő- és költség - igényes villamos munkával és jelentős kábelezési költséggel volt megoldható. Ha a gépek áthelyezése válik szükségessé vagy új gépek, ill. megmunká - lóközpontok kerülnek a gépparkba, a rendszerbe kötés a bonyolult kábelezés miatt nehézségekbe ütközik.
A FRI-LAN rádió - technológiával egy új korszak nyílik az elszívás-technikában. Bármikor bővíthető a rendszer gépekkel, elszívókkal anélkül, hogy a meglévő egységekhez hozzá kellene nyúlni. A FRI-LAN rendszer minden géphez és elszívókapacitáshoz beépíthető nemcsak a faiparban, hanem fémiparban és hegesztés-tecnikában alkalmazott technológiákhoz egyaránt. Mobil és telepített elszívók akár 100 géppel is összeköthetők, melyek gazdaságos működtetését a FRI-LAN össze tudja hangolni és vezérelni.
A szóban forgó rádiótechnikát már több elszívógyártó cég – többek közt a NESTRO is – alkalmazza sikerrel. Az új technológia legnagyobb előnye a költséghatékonyság, ugyanis a gyártó tájékoztatása szerint a szokásos kábeles rendszerhez képest kb. fele a beruházási költsége.


www.frieters-funk.com
 


Tetszett a cikk?