Konyhagyártás | kisgép segédlettel



Korpusz-összeépítés

A Virutex AB111N „lamellómaró” egy speciálisan megtervezett gép a munkadarabok könnyű és biztonságos marásához. Bármilyen szögű lamellázás könnyen és gyorsan elvégezhető vele, köszönhetően a gép elején található vezetővonalzónak, amelynek magassága és szöge kiegészítő kellékek nélkül is beállítható. A készülék rendelkezik forgácselvezető csatlakozóval, melynek segítségével külső porelszívóra csatlakoztatható. A gép könnyedén átalakítható csónakhelymaróvá, és mindegy melyik műveletről legyen szó, 900 W-os kiemelkedő teljesítményével nem ismer akadályokat.




A Mafell cég világszabadalma a DD40 párostipliző. Hatékony, egyszerű, minden igényt kielégítő megoldás a furatok elkészítéséhez, gyors, gazdaságos és pontos munka végezhető vele. Léptetősablon alkalmazásával kialakíthatóak a közbenső furatok, például fix polcoknál vagy a polctartó gombok furatolásánál. Széles körű felhasználhatósága, akár üzemi, akár helyszíni munkáknál hatékonnyá teszi. Hatalmas előnye az egyszerű méretbeállítás és a gyors pozicionálás, amely természetesen nagy pontossággal párosul. Tökéletes illesztések, feszes kötések, pontos mérettartás jellemzi. További előnye a gépnek, hogy hagyományos köldökcsappal használható, amely olcsóbb, mint a lamelló keksz.

Éllezárás

Előragasztózott, papírvázas vagy furnér élfóliákhoz egyaránt alkalmazható a Virutex AG52F kézi élfóliázó készlet. Használatával kör vagy ívelt vonalú bútorlapok is élfóliázhatók. Különleges kiképzése, az állítható szorítókkal, lehetővé teszi a pontos és stabil munkavégzést. A gépen egy praktikus fóliahosszvágó és fóliagyalu is található. Beállítási ideje, ha egy másik élanyagra akarunk átállni, kevesebb, mint 1 perc.

Helyszíni munkák

A elővágó funkcióval rendelkező MAFELL MT 55cc kézi körfűrészgép helyszíni szerelések esetén is kitűnő vágásfelületeket garantál felhasználójának. Közepes mélységben, kereszt- és hosszvágásnál egyaránt alkalmazható, gyors vágás, egyszerű használat jellemzi, hiszen épp erre van szükség egy helyszíni beépítésnél. A 4 méter hosszú kábel mindenhova elér. A gép vázának speciális magnéziumötvözete biztosítja, hogy a szerkezet merev, mérettartó, mégis könnyű. Az egészkezes indítógomb csak a markolat biztos fogásakor működtethető. A motor lágyindítással, interferenciaszűréssel, mágnesfékkel és túlterhelés elleni védelemmel szerelt.

A munkalapok összeillesztésének kevésbé igényes formája az alumíniumprofilos megoldás. Tökéletes, szinte láthatatlan illesztés elkészítése marással lehetséges, főleg akkor, ha rendelkezésre áll egy munkalap-összemaró sablon. Az IGM FK650 munkalap-összemarósablon segítségével, tapasztalatok szerint beállításokkal együtt mindössze 15 perc alatt illeszthető egy munkalap. Bármely típusú – megfelelő vezetőgyűrűvel rendelkező – marógéphez alkalmazható 420–650 mm munkaszélességig 90 és 45 fokban. Remek felületi minőséget és pontos illesztést garantál.
A Virutex FR217S corian maró egy speciális készülék akrillapokból készült munkalapok belső sarkainak, éleinek, illesztéseinek marására. A talphoz képest 45 fokos szögben döntött motornak köszönhetően a belső sarkokban is könnyen végez pontos munkát, amely hagyományos felsőmaróval egyáltalán nem lenne hozzáférhető. A készülék negatív és pozitív sarkokban egyaránt használható.
Kimondottan kézi kisgépekhez fejlesztették a Virutex AS282K mobil forgácselszívó porszívót. A teljesítményének köszönhetően lehetővé teszi a kényelmesebb és biztonságosabb körülmények közötti munkavégzést. A kézi kisgépek csatlakozóihoz speciális kapcsoló van beépítve a rendszerbe, melynek segítségével az elszívás automatikusan indul a kisgép indításával együtt, és annak leállását követően késleltetve kapcsol ki, hogy a legjobb hatékonysággal dolgozzon. Az elszíváshoz szükséges gégecső alaptartozék, valamint a szett tartalmaz egy speciális poliészterszűrőt, mely a finom porszemeket is megszűri. A készülék víz felszívására is alkalmas. Csekély tömege miatt könnyen szállítható.


Paliszander Kft.
1181 Budapest, Besence u.14.
Tel.: 1/290-3666.
www.paliszander.hu


Tetszett a cikk?