Egy excentercsiszoló, | mely a sarkokban is csiszol

Határtalan sokoldalúság: 4 gép az 1-ben

A Festool már 1982-ben bemutatta az első gépét a forradalmi ROTEX mozgással. 2010 május végétől a ROTEX család, amelyik jelenleg a RO 150 és RO 125 modellekből áll, egy különleges taggal bővül: az új RO 90 DX-szel. Ez a nagyon kezes csiszológép kiemelkedik a kiforrott és bevált ROTEX rendszerével, mely több funkciót egyesít magában, durvacsiszolás, finomcsiszolás, polírozás – és egy háromszögletű csiszolótalppal, deltacsiszolás. A FastFix rendszerrel a csiszoló- vagy polírtányérok gyorsan és szerszámmentesen kicserélhetők a delta csiszolótalpra. Így a RO 90 DX egy szempillantás alatt egy deltacsiszolóvá változik.

Elsőként egy gépben:
durvacsiszolás, finomcsiszolás, polírozás és deltacsiszolás


Rendszerben még erősebb: a megfelelő tartozék és fogyóanyag biztosítja az anyagminőségnek megfelelő munkavégzést, legyen szó fa, ásványi anyagok, festett felületek, lakkok vagy fémek megmunkálásáról

Ideális ablakkeretekhez, csapozásokhoz, szögekben, sarkokban és íveken. Mivel négy gép helyett csak egyet kell magunkkal vinni a helyszínre, a munkára való felkészülés sokkal gyorsabb. Négy gép az egyben, ezzel beszerzési költségeinket faraghatjuk le, és a munkánkat is hatékonyabbá, rugalmasabbá teszi a funkciók közötti gyors váltás.

Meggyőző Végeredmény

A RO 90 DX ideális szűk helyeken, ahol egyben magas anyagleválasztási teljesítményre is szükség van

Költségtakarékos munkavégzés: a delta csiszolótalp és csiszolópapír hegye elforgatható, és így háromszorosan használható

A RO 90 DX mind a négy funkcióban megmutatja erejét. Durvacsiszolásnál az erős motor gondoskodik a hagyományos excenteres csiszolóknál háromszor magasabb anyagleválasztási teljesítményről. A magas anyagleválasztási teljesítmény az áttételes hajtás vezérelte excenteres és rotációs mozgás kombinációjának, a ROTEX hullámmozgásnak köszönhető. Finom- és köztescsiszolásnál a klasszikus excenteres mozgás egy szuperfinom csiszolási képet hoz létre kiváló felületi minőséggel. Polírozásnál az alacsony fordulatszám megakadályozza a felület felmelegedését, és ezzel tökéletesre polírozott, fényes felületet garantál. Világszerte egyedülálló, hogy egy áttételes hajtású excenteres csiszoló egy deltacsiszolóvá alakítható, hogy kis felületeket, szögeket és íveket is fáradságmentesen megmunkálhassunk.

Könnyű és ergonomikus

A lamellás csiszolótalp ideális ablakredőnyök csiszolására teljesen a sarkokig




Egyedülálló a világon: egy excentercsiszoló, mely a sarkokban is csiszol. Már a ROTEX RO 90 DX elnevezés is elárulja, mi rejlik benne: egy ROTEX 90 cm-es átmérővel és delta csiszolótalppal
(a DX a „deltá”-ra utal).

Az új RO 90 DX alacsony súlya és ergonomikus formája különösen akkor kap szerepet, ha függőleges felületeken vagy fej felett dolgozunk, illetve bárhol, ahol szűk a hely. Pontosan ezekben a helyzetekben teszi lehetővé a karcsú, ergonomikus kialakítás a sokféle pozícióban történő csiszolást és az alacsony súllyal együtt gondoskodnak a fáradságmentes munkavégzésről. Nem mellékesen a RO 90 DX elnyerte a nemzetközi iF Design Award 2010 kitüntetését.

Az új ROTEX RO 90 DX a rendszerben

A megfelelő tartozék és fogyóanyag biztosítja az anyagminőségnek megfelelő munkavégzést, legyen szó fa, ásványi anyagok, festett felületek, lakkok vagy fémek megmunkálásáról. A RO 90 DX választéka különböző csiszolótányérokat és csiszolótalpakat foglal magába – mint pl. egy speciális lamellás csiszolótalp – és egy igen gazdag választékot csiszolópapírokból.

Az új RO 90 DX a világ első és egyetlen csiszológépe, mely egy gépben egyesíti a durvacsiszolást, a finomcsiszolást, a polírozást és a deltacsiszolást. További információt és egy bemutató videót a www.festool.hu
oldalon talál.
A RO 90 DX elnyerte a nemzetközi iF Design Award 2010 kitüntetését





A tökéletes polírozásért a Festool komplett választékot kínál polírtányérokból, polírszivacsokból, polírfilcekből és polírpasztákból. Ha elszívót csatlakoztatunk a csiszológéphez, a munkadarab és a környezet is tiszta marad. Minden RO 90 DX rendszerkomponens pontosan összehangolt a másikkal és ezzel gyors munkavégzést és tökéletes végeredményt garantálnak.


Tooltechnic System Kft.
1186 Budapest, Besence u. 8.
Tel.: 1/297-1350.
www.festool.hu


Tetszett a cikk?