CNC-megmunkálás komfortosan

A termelékenység növelése érdekében a hat konzolra szerelt, kettős vákuumrendszerrel ellátott 18 darab rögzítőpapucs lehetővé teszi az osztott megmunkálást is az asztalon, így míg az egyik oldalon a gép dolgozik, addig a másik oldalon a gépkezelő kicserélheti a már korábban elkészült munkadarabot.
A BHC 400 CNC-felsőmaró megmunkálási tartománya is kedvező: 3250x1250x125 mm és a felszereltség tekintetében is számos praktikus fejlesztéssel kiegészített. 12 darab függőleges és 6 darab vízszintes fúróorsóval, és emellett egy 12 kW-os multifunkciós Flex5-ös maróaggregáttal rendelkezik. A Flex5-ös egység lehetővé teszi az automatikusan beállítható pontos szögmegmunkálásokat. A felhasználási területet tovább növeli a két darab CNC-vezérlésű Z tengely és az interpolációval rendelkező C tengely is. A gépen 14 darabos szerszámtárhely van és a különböző nútolási munkákhoz a maróaggregát felszerelhető 125 mm átmérőjű nútfűrésszel.
A kezelőbarát kialakítás érdekében a megmunkálóközpont számos praktikus kiegészítőt kapott. Ilyen például az ütközők elektronikus véghelyzetfigyelése, mely megakadályozza az esetlegesen előforduló szerszámtöréseket, vagy a szabadalmaztatott gyorsrögzítés a függőleges fúróorsókon, illetve szintén a szabadalmaztatott automatikus orsórögzítési mód a fúróorsókon. A gépkezelő munkáját könnyíti meg, hogy a 18 darab vákuumpapucs LED-es helyzetjelzővel rendelkezik, így pontosan meghatározható, hogy hova helyezze a munkadarabokat. A felhasználóbarát kezelhetőséget biztosítja az is, hogy szoftvercsomag áll rendelkezésre a géphez és az irodai PC-hez egyaránt. Ilyen szoftvercsomag lehet például a Windows alapú woodWOP, esetleg a woodDesign, a woodAssembler, MCC illetve MPE 3D CNC-szimulátor.


Lignomat Kft.
9700 Szombathely, Zanati u. 51.
Tel.: 94/900-050,
www.lignomat.hu


Tetszett a cikk?