Prémiumkategóriás Holzmann gépek

Szalagfűrész

Az ipari kivitelű HBS 700-as szalagfűrész masszív gépváza mellett gumibevonatú kerekekkel rendelkezik, mely csendes működést és rezgésmentes lapfutást biztosít a beépített görgős lapvezetőkkel együtt. A 8,2 LE-es meghajtómotorral, 710 mm-es kerékátmérővel, 5020 mm-es laphosszal és a 19–55 mm-es lapszélességgel a vágási feladatok széles spektruma elvégezhető, legyen szó puha- vagy keményfáról egyaránt. A párhuzamos vágási műveletek megkönnyítése érdekében az alumínium vezetőléc gyorsrögzítéssel ellátott és a pontosabb méretbeállítás érdekében a méretskálája nagyítóval felszerelt. A vágásmagasság állítása a fogasléces, kézikerekes megoldásnak köszönhetően kezelőbarát és gyors beállítást tesz lehetővé. Az előforduló esetleges szög vágások at az asztal 0–45° közötti dönthetősége, illetve a szériafelszereltséghez tartozó asztalra szerelhető gérvonalzó biztosítja. A gépen a kiporzás csökkentése érdekében két porelszívócsonkot alakítottak ki.

Fűrészszalag- élező

A szalagfűrészlapok műhelyben való élezése praktikus lehet abban az esetben, ha a termelési viszonyok ezt kívánják meg. A félautomata PB 80N élezőgép 2 motorral felszerelt, egyszerű beállítási lehetőségekkel rendelkezik és 70 fog/perc előtolási sebességig automata funkcióban használható. Az élezőgép 2000–5000 mm-es laphosszúságig, 15–50 mm lapszélességig, 2 mm-es lapvastagságig, 8–30 mm fogosztásig használható és 230 V-os hálózatról működtethető.


Faeszterga


A masszív, erős, csúcskategóriás többfunkciós faesztergát kifejezet ten professzionális felhasználók számára fejlesztették ki. A faeszterga 1270 mm hosszúságú munkadarab-megmunkálást tesz lehetővé. A gépváz és a befogási csúcs közötti 305 mm-es távolság miatt 610 mm átmérőjű alkatrészek esztergálására is lehetőség van, mely a speciális excentrikus befogónak köszönhetően egy átszerelés után akár 1200 mm átmérőjű alkatrész megmunkálására is tovább bővíthető.
A meghajtást 2,1 LE-s főmeghajtó motor biztosítja és a fordulatszám fokozatmentesen 0–3900 1/perc között változtatható az esztergálási feladatokhoz igazodva. A gép szállításakor tartalmazza a 254 mm-es síktárcsát, 24 lépcsős osztótárcsát, másolót, kettő másolókést, a szerszámtartót, 4 db vésőt stb. A géphez opcióként választhatók különböző esztergakések, állóbáb, négypofás tokmány és egyéb kiegészítők.


Holz & Metal Kft.
9028 Győr, Fehérvári út 80.
Tel.: 30/638-9928,
info@holzmetal.hu,
www.holzmetal.hu


Tetszett a cikk?