Az első igazi multifunkciós készülék a piacon

Az új gép egyedülálló abból a szempontból, hogy nemcsak a multifunkciós fejhez kapcsolható tartozékok cserélhetőek, hanem maga a fej is.
A termék bevezetésekor a multifunkciós fej mellett egy sarokcsavarozó fej is a piacra kerül, a későbbiekben pedig ütvecsavarozó fej és kalapácsfej egészíti ki a széles választékot. Kiemelkedően fontos az is, hogy a különböző fejek szerszám nélkül, kézzel egyszerűen cserélhetőek.
Mire használható az új gép? Multifunkciós gép lévén többféle munkafolyamathoz biztosít segítséget, használható fúráshoz, csavarozáshoz, ütvecsavarozáshoz, fa, fém vagy műanyag és más anyagok fűrészeléséhez vagy csiszolásához. Természetesen az alkalmazás megválasztásánál tekintetbe kell venni a gép teljesítmény szabta korlátait: nem vághatunk vele 5x10-es pallót, de tökéletes például szegőlécek vágásához.
Általában az új gép használatának előnyei ott mutatkoznak meg, ahol kis hely áll rendelkezésre a munka elvégzéséhez. A szűk helyeken végzett csavarozáshoz vagy ütvecsavarozáshoz ideális a csavarozó-, illetve ütvecsavarozó fej, a szögek beverése pedig egyszerűen nem lehetséges a hagyományos módon olyan helyeken, ahol nem tudunk a kalapáccsal lendületet venni. A vágás, csiszolás is sok esetben kis gépet igényel, legtöbbször a helyszűke miatt.
A gép szállítási terjedelmének kialakításakor természetesen tekintetbe vették a sokféle felhasználási lehetőséget. A töltő és két akkumulátor, a gép és két fej, a multifunkciós fej, illetve a sarokcsavarozó fej kerül szállításra – és sok tartozék: fa/fém fűrészlap, süllyesztett fűrészlap, csiszolótalp és csiszolópapír is helyet kapott a táskában.
A géppel együtt csomagolt tartozékok mellett széles a külön kapható tartozékok választéka is, és ez a választék egyre bővül. Az pedig nagyon fontos, hogy a géphez csatlakoztatható tartozékadapterek segítségével más gyártók multifunkciós géphez tervezett tartozékait is használhatjuk
Milyen újítások, újabb termékek várhatók az AEG-től? A multifunkciós készülékhez a tartozékok egyre szélesebb választéka fog piacra kerülni és a gép is több kivitelben fog megjelenni. Ezekről az újításokról az új verziók megjelenése előtt fogjuk tájékoztatni olvasóinkat.
Az új gépet a Ligno Novum kiállítás látogatói megtekinthetik és kipróbálhatják a Heinz Bühnen Kft. standján.


A&M Elektromos Kéziszerszámok Kft.
 1133 Budapest, Váci út 110.
Tel.: 1/349-4134.
www.aegpowertools.hu


Tetszett a cikk?