Elszívóburkolat és szerszám | kombinációja (videóval)

A díjnyertes innovációt egy hazai telephelyű bútoripari cég számára fejlesztették ki hazai szakemberek segítségével. A probléma megoldásánál – furnérozott forgácslapok élmegmunkálásánál – nemcsak a szerszám és az előtolási sebesség optimalizált egységére figyeltek, hanem a teljes megmunkálási technológiánál felmerülő problémáját oldották meg.
A nyers alkatrészeken a furnér sok esetben akár több centiméterrel is túllóg a hordozó forgácslaphoz képest. Az élmegmunkálás során, főleg ha az megegyezik a furnér szálirányával, a korábban alkalmazott szerszám jellemzően nagyobb darabokban törte le azokat, mellyel nagyon gyorsan eltömődött az elszívórendszer.
Az új fejlesztésű szerszám és elszívóburkolat kombinációjánál teljes összhangot alakítottak ki. Az élmaráshoz használt DIA élmaró szerszámot egy PLT zerspannerre cserélték le, melynek sajátossága, hogy a hosszú furnércsíkokat aprítóegység darabolja, mielőtt azok az elszívót eltömítenék, a kiváló élfelületről pedig a zerspanner DIA élanyagú szerszámrész gondoskodik.
A szerszám fejlesztéséhez kapcsolódóan azonban az elszívóburkolat kialakítására is hangsúlyt fektettek. A technológiai fejlesztés újdonságtartalma, hogy az AKE az elszívóburkolat konstrukcióját a szerszámhoz és a megmunkáláshoz igazította. Ezzel is biztosítva azt, hogy minél jobban körülölelje a burkolat a megmunkálási területet, így hatékonyabbá téve az elszívást. Ez a gyakorlatban is bizonyított technológiai megoldás igazolja, hogy az AKE valóban a testreszabott, termelési és költségszempontokból is hatékony megoldások híve.

A vásárdíjas új fejlesztésről az alábbiakban videó is megtekinthető:

hirdetés
/>


AKE Hungária Kft.
9700 Szombathely, Vásártér u. 12.
Tel.: 06-30/303-0520.
www.ake.hu


Tetszett a cikk?