Az AEG szuperkompakt termékcsaládja

Több mint 100 éves története során az AEG sok sikeres terméket dobott piacra, azonban az utóbbi évek vitathatatlanul legsikeresebb terméke a kompakt akkumulátoros fúrócsavarozó volt. A BS 12 C típusjelű termékből a bevezetés után közel százezer darabot sikerült eladni az európai piacon. A sikert átgondolt termékfejlesztéssel az AEG tovább erősítette: a márka 12 voltos szuperkompakt gépeinek választéka igazi termékcsaláddá bővült, amely a BS 12 C fúrócsavarozóból, a BS 12 C2 kétsebességes fúrócsavarozóból, gépet és akkumulátoros lámpát tartalmazó szettből és a BSS 12 C ütvecsavarozóból, valamint a BS 12 C2 – BSS 12 C szettből áll.
A siker titka alapvetően az, hogy a gépek igen kompaktak: a leghosszabb gép a BS 12 C2 típusjelű fúrócsavarozó, amely mindössze 171 mm hosszú. Ezt a méretet úgy sikerült elérni, hogy a korábban négy külön egységet képező alkotóelemet: a motort, a meghajtást szolgáló tengelyt, a nyomatékszabályozót és a tokmányt egy szerkezetbe foglalták. Így nemcsak a gép hosszát, hanem a súlyát is sikerült jelentősen csökkenteni, úgy, hogy a profi felhasználók számára fontos fém bolygókerekeket és fémtokmányt megtartották.
A munka hatékony elvégzését segíti a 23 fokozatú nyomatékbeállítás, a kényelmes munkavégzéshez pedig a külön szerszám nélkül, egy kézzel elvégezhető bit- és fúrószárcserét szolgáló FIXTEC megoldás és a Softgrip puha fogantyúbevonat, valamint a munkaterületet jól megvilágító beépített LED fény járulnak hozzá. Így az AEG szuperkompakt gépeinek kis mérete, kön- nyű súlya és szolgáltatásai biztosítják a kényelmesen, fáradságmentesen végezhető munkát. De ezek az előnyök csak akkor élvezhetőek, ha a gépek könnyű súlyához és kis méretéhez kiváló műszaki paraméterek társulnak.
Ezt maradéktalanul sikerült megvalósítani: a BS 12 C2 a percenkénti 1200-as fordulat mellett acélban maximum 10 mm-es, fában maximum 20 mm-es furatok elkészítésére képes, a BSS 12 C pedig 1,2 kg súly mellett 113 Nm nyomatékot szolgáltat. (A súly természetesen akkumulátorral együtt értendő.)
Az AEG szuperkompakt termékcsaládját 2010 szeptemberétől egy újdonság fogja kiegészíteni – de erről a termékről, a BWS 12 C multifunkciós gépről a következő, augusztusi számunkban olvashatnak.


A&M Elektromos Kéziszerszámok Kft.
1133 Budapest,  Váci út 110.
Tel.: 1/349-4134.
www.aegpowertools.hu


Tetszett a cikk?