Behozhatatlan előnyök a Powermat-használóknak

Fentiek csak azoknál teljesíthetők, ahol a technikai felszereltség egyedülállóan tudja biztosítani a követelményeket.
Mindezek a feltételek ritkán tudnak együttállni, de ez nem érvényes a WEINIG cég gyártmányaira, melyek fejlesztésénél, gyártásánál évtizedek óta alapvető szempont a felhasználók, az ügyfelek előnye azokkal szemben, akik más technológiával dolgoznak.
Az óriási tapasztalatnak és az egyedülálló elkötelezettségnek fényes példája a Powermat gépcsalád. Ennek a sornak különböző nagyságú és felszereltségű példányai minden üzemméretnek ideálisan megfelelők, az előállítandó termékekhez kialakítva kerülnek gyártásra.
A kivételes tulajdonságok, amik utolérhetetlen előnyt biztosítanak használóiknak:

PowerLock szerszámfelfogás
Tagadhatatlanul a PowerLock szerszámfelfogatás az ász. A nyomógombbal működtetett kúpos felfogatású szerszámok másodpercek alatt cserélhetők.
Akinek sűrűn kell szerszámot cserélni a sokféle, kis mennyiségű megrendelések miatt, annak áldás a megelőzhetetlenül gyors szerszámcsere. Műszakonként akár órákban mérhető a PowerLock előnye. Az idő pedig sok pénzt jelent.
De pénzt jelent a minőség is!
A PowerLock felfogatás 3000 kg erővel rögzíti a köszörült felületre csatlakozó, szintén 0,001 mm pontossággal köszörült szerszámtalpat, ami merevségben, derékszögben és élkörfutás-pontosságban utolérhetetlen a hagyományos rögzítéssel szemben. Ez olyan felületi minőséget eredményez, ami verhetetlen a hasonló paraméterekkel rendelkező tengelyes gépekkel szemben. A felfogatás példa nélküli stabilitása lehetővé teszi a más típusú gépeknél elérhetetlen 12 000 1/p szerszámfordulatot, ami a kiváló minőség megőrzésével megduplázza a termelési mennyiséget.

Korszerű vezérlőrendszerek

A gépek agya, a felszereltségtől függő „Memória Rendszer” vagy a „PowerCom” vezérlés biztosítják a villámgyors és atombiztos méretállításokat. A Memória 99, a PowerCom 10 000 profilhoz tartozó beállítási értéket tárol, és bármelyik egy gombnyomással előhívható. Nem kell a – ki tudja, hová jegyzetelt – beállítási értékeket keresgetni, vagy időrabló számítgatásokba bocsátkozni!
A PowerCom mindezt grafikus érintőképernyővel biztosítja, ahol megjeleníthetők a profilrajzok, a szerszámrajzok, a gép állítandó alkatrészei, a szerszámok sorszámai és minden olyan adat, ami a méretbeállításoknál szerepet játszik. A PowerCom vezérlőrendszer felbecsülhetetlen segítséget nyújt a kezelőknek a gépek ápolását és a szükséges karbantartások elvégzését illetően, valamint automatikusan vezérli a motoros tengelypozicionálásokat.

Robusztus gépváz
Ellentétben a piacon található gépek nagy részével, a WEINIG gépek mindegyike öntvényvázra van építve. A robusztus, deformációmentes öntvényváz elnyeli a rezgéseket, ami szintén óriási segítség a megmunkált darabok felületi minőségének javításában.
Felülmúlhatatlan a PowerLock felfogatási rendszerhez integrált 0,01 mm pontosságú méretbeállító rendszer. A dupla elektronikus méretkijelzőn megjelenik a már beállított és a beállítandó méretérték is. A beállítási irány jelzésével a gyakorlatlan kezelők is gyerekjáték könnyedséggel végzik az átállásokat.
A kijelzők értékeit beállítva olyan mértékű a pontosság, hogy már az első munkadarab a kívánt méretben kerül legyártásra, feleslegessé téve a méretellenőrzést és az esetleges mérethibás próbadarabok elvesztését.

Marathon Coating
A kisebb gépeknél opcionális, a nagyobbaknál alapfelszereltség a Marathon Coating bevonat az asztalon és a vezetőkön. Ez a bevonat, amit a repülőtechnikában is alkalmaznak, hosszú évekre megakadályozza még a keményfa-, trópusifa vagy MDF-feldolgozók számára is a nag y igénybevételnek kitett felületek kopását.

Hatékony előtolás

Utánozhatatlanok a WEINIG-szabadalom szerint kialakított, szinte végtelen élettartamú és öntisztító profillal formált előtolókerekek. Az edzett élekkel és fogásmélység-határolóval konstruált alkatrészek kevés anyagveszteséget biztosító behatolási mélységgel is biztos, zavarmentes munkadarab-előtolást biztosítanak. Az előtolóhengerek ergonómiája kombinálva a WEINIG gépek lánc nélküli, kardántengelyes előtolórendszerével biztosítja a munkadarabok rángásmentes, folyamatos előtolásával a kifogástalan felületi minőséget.

Powermat Vario burkolatok
A Powermat Vario burkolatokkal elfelejtheti a burkolatok és nyomóelemek időrabló beállítását. A szerszám átmérőjének megváltozásakor a burkolat és nyomópapucs egyszerűen és együtt állítható rá az új méretekre. Mint a tisztító (simító) gyalunál: minél közelebb van a nyomóelem a késhez, annál szebb, simább lesz a felület, pontosabb a méret. A Powermat család egy nagy teljesítményű és extrákkal bőségesen felszerelt változata munka közben, nem mindennapi élményt nyújt. A PowerLock-felfogatásokkal, PowerCom- vezérléssel, 12 000 1/p szerszámfordulattal, CNC-vezérelt motoros tengelyállításokkal és 2 tengelyes, Vario burkolattal felszerelt gép igazi csemege tömörfa-megmunkálóknak. Mindenki, aki érdekelt a tömörfa-megmunkálásban, fontos információkhoz juthat a gép megtekintésével és a másodpercekig tartó szerszámcsere saját kezével történő elvégzésével.


Fagépszer Kft.
Kecskemét, Úrrét 78.
www.fagepszer.hu


Tetszett a cikk?