Mindig egy vágással előbb

Az STE 90 SCS és az STE100 SCS modellek sajátossága a gyors munka érdekében fejlesztett „QUICK” fűrészlap-gyorscsere rendszer. A szúrófűrészeknél gyakran előfordul, hogy hirtelen lapot kell váltani, ilyenkor jól jön a gyorscsere-rendszer. A gyorsaság ebben az esetben nemcsak a szerszám nélküli cserélhetőséget, hanem annak könnyedségét is jelenti. Az új „Quick” gyorscsere-rendszer mindkét elvárásnak megfelel és még további két szempontból is említésre méltó. Egyrészt gondosan méretezett feszítőszerkezettel rendelkezik, másrészt a rögzítőszerkezet nyitásától egy másik fűrészlap rögzítéséig eltelt időt minimálisra csökkentették. Ezzel és még sok más felhasználóorientált részlettel hívja fel magára a szakma figyelmét a két készülék. Legyen szó épület- és bútorasztalosokról, ácsokról vagy belsőépítészekről, mindegyikük praktikus sokcélú felhasználási lehetőséggel bíró segítőtársra talál a gépekben.

Egyenes vágások a Metabo „SCS”-nek köszönhetően

Mindkét készüléknél egyaránt 4 fokozatú előtolás gondoskodik a magas vágásteljesítményről, és a korábbról már ismert VC (Vario-Constamatic) teljes hullámú elektronika garantálja, hogy terhelés alatt is a kiválasztott fordulatszámmal dolgozzunk. A fordulatszám pontos előválasztása a gép oldalán elhelyezett állítókerékkel lehetséges. A kompakt gépkialakításhoz mindössze 2,2 kg-os tömeg tartozik, így egy kézzel is könnyen vezethető a görbe vonalak mentén is. Szűk peremvágásoknál a vezetőlap hátratolható, a vágott élek megfelelő minőségéről pedig kipattogzásgátló lap gondoskodik. További jellemző a 45°-ig állítható talp, amely kényelmes megvezetést biztosít ferde vágásoknál is, valamint az egyenes vágásokhoz kifejlesztett „SCS” (Straight Cut System) rendszer. Ez a világújdonság a Metabo szabadalma, mely jelentősen megkönnyíti az egyenes vágások elvégzését. A vezetőlapból kiálló apró „orr” segíti a fűrészlap biztos vezetését és gátolja az egyenes iránytól való eltérést.

Jól látható vágásvonalak

A gép kiválasztásához a műszaki paramétereken túl egyéb szempontok is szóba jöhetnek, ilyen például a vágásvonal láthatóságának biztosítása. Az STE 90 SCS és az STE 100 SCS gépeknél integrált LED-világítás és lefújóberendezés biztosítják a világos, átlátható munkateret. Szükség esetén a porlefújás ki is kapcsolható (pl. fémek vágásánál). Az ergonomikus design a kézreálló gumírozott markolat, és a jobb- és balkezesek számára egyformán használható kapcsoló mind-mind a fáradtságmentes és könnyed kezelést segítik. Szállítási terjedelem: elszívócsonk, védőszemüveg, kipattogzásvédő lap, 3 fűrészlap, imbuszkulcs, műanyag táska. Kiegészítők: kör- és párhuzamvezetők, vezetőberendezés, kiszakadásvédő lapkák stb.





Metabo Hungária Kft.
1103 Budapest, Noszlopy út 3.
www.metabo.hu


Tetszett a cikk?