50 éves jubileumi HOMAG Treff

Már hagyományos, hogy a Homag Treff a vásári hangulat mellett jó lehetőséget biztosított a HOMAG Group teljes termékválasztékának megismerésére. A legnagyobb előny ennek során, hogy vevőinknek a gépeinket élőben, üzem közben tudták megmutatni.

Homag-újdonságok

Az újdonságok között ott volt a BMG 600 típusú portál megmunkálóközpont, mely a nagy testvére az utolsó LIGNA-n bemutatott BMG 500 sikermodelljének. A gép 500 mm munkamagasság-tartományban 3 D megmunkálásra alkalmas. A SORB TECH szabadalmaztatott ásványi öntvény felhasználásával a gép nagy tömegű, a rezgéseket elnyeli, amely kitűnő megmunkálási minőséget és 20%-kal megnövekedett szerszámélettartamot eredményez. A gép fel van szerelve felülről tapintó maróaggregáttal és a safeScan biztonsági berendezéssel, mely a megmunkálási tartományt érintés nélkül felügyeli és a kezelőt is megóvja az ütközésektől. A collisionControl szoftveresen felügyeli a megmunkálást, és megvéd a hibás programozás miatti gépkárosodásoktól.
Bemutatták a KFL 300 típusú új élfóliázót, mely már az éleket is professzionális módon megmunkálja. A kombinált gép egyoldalas, munkadarab-visszafordítóval rendelkezik és speciálisan a gazdaságos termelésre fejlesztették ki. A görgős anyagtovábbító lánc nagy súlyú lapoknál is garantálja a kiváló minőséget és a hosszú élettartamot. A pontosság növelését számos egyéb újdonság is szolgálja.

A Homag Engeneering

A Homag Treff en több mint 80 méteres komplett gyártósorok is láthatók, melyek beépített szekrények, frontok, irodabútorok, ajtók, parketta gyártására alkalmasak. A nagyméretű bemutatócsarnok lehetővé teszi, hogy a Homagnál ezek a gyártósorok kiszállítás előtt tesztelésre kerüljenek, így a vevőnél az üzembe helyezés lényegesen gyorsabb. Ugyancsak látható volt a kasírozás új technológiája, melyet szekrények gyártásához használnak, emellet t ajtó- és tokgyártó sor, irodabútorhoz softforming berendezés, magasfényű postforming frontok 2 mm rádiusszal, kereszt- és hosszirányú parkettagyártó sor egyaránt.
Az egydarabos szériagyártás szlogen jegyében a Homag hálószobabútorok gyártására alkalmas berendezést mutatott be, amely maximálisan rugalmas és 4 oldalas megmunkálást végez egy munkamenetben. A korpuszbútorok gyors szériagyártása completeLine soron volt látható, melyben egy új eljárással a kasírozás a lapra és élre is történik egy munkamenetben, ezzel nő a hatékonyság és még gazdaságosabb a gyártás.

Fókuszban a kisipar

A Practive név alatt kínálja a Homag-csoport termékeit a kis- és középüzemek számára, intelligens és gazdaságos megoldások formájában. Így láthatók voltak a születésnapi editon gépek, a BOF 211, mely igazi öttengelyes technikát vonultat fel és a KAL 210, mely univerzális és teljesen automatizált élfóliázó.
Tömörfa-megmunkálás: ablak- és lépcsőgyártáshoz kiváló a Venture 12XXL. A BMG 512 pedig a csúcsmodell ezen a téren: két főorsóval, valódi 5 tengelyes megmunkálással, a munkadarabok automatikus átfogásával hatékony és minőségi munkát végez.
Átfogó szolgáltatások: a kompetens és teljes körű szervizszolgáltatásoknak megnőtt a szerepe, a Homag ezen a téren is kiváló támogatást nyújt. Ismerje meg az új WoodWop 6.0 szoftvert, a collosion- Controlt, és jelentés- és elemzéskészítést, mely segít feltárni a tartalékokat.


Lignomat Kft.
9700 Szombathely, Zanati u. 51.
Tel.: 94/900-050.
www.lignomat.hu


Tetszett a cikk?