Profitorientált megoldások (videóval)


A gépen 14 függőleges és 6 vízszintes fúróorsó található (4x és 2y irányhoz) és egy integrált x irányú nútfűrész egységgel rendelkezik.

A megszerzett programozási tudással és egy Format–4 CNC-vel a lehetőségek kibővülnek az üzemi termelékenység és a gyártási rugalmasság terén egyaránt. A CNC az egyedi gyártás idő és munkaidő ráfordításának lecsökkentésére éppúgy alkalmas, mint a nagyszériás gyártáshoz szükséges termelékenység biztosítására. Vegyük szemügyre a széria egyik hazai sikermodelljét, a profit H22 megmunkálóközpontot, amely a budapesti Ligno Novum kiállításon, valamint a közelmúltban a Felder házivásárán Sümegen is a nagyközönség elé került. Ez a berendezés a laminált lapokból készült korpuszalkatrészek megmunkálásától a tömörfából készült lépcsők vagy ajtók-ablakok teljes keresztmetszeti megmunkálásáig szinte minden fa- és bútoripari célra alkalmas.
A főorsó a 9 kW-os motorteljesítményével és max. 24 000 ford/perc fordulatszámával, frekvenciaváltós vezérlésével minden elképzelhető feladatra megfelelő. A marómotor közvetlenül az egység tartómoduljára van felerősítve a Z tengelyen és két lineáris vezeték biztosítja a rendkívül precíz függőleges megvezetést. A vízszintes marómotor (opció) 4,5 kW-os motorteljesítményű, 18 000 ford./perc fordulatszámú és a legkülönbözőbb szerszámokkal alkalmazható – mint például falcfej, zárszekrénymaró, dönthető fűrészfej stb.



Különféle méretű vákuumpapucsok, valamint keretleszorítók állnak rendelkezésre, így lapalkatrészek és frízanyagok egyaránt biztosan rögzíthetők a konzolasztalonEgyszerű kézikapcsoló elforgatásával oldhatjuk, ill. rögzíthetjük a papucsokat. A konzol pedig egy nyomógomb segítségével oldható és manuálisan pozicionálható

Az oldalasztalon együttmozgó lineáris szerszámcserélő max. 8 különböző szerszámtároló hellyel gondoskodik a határtalan megmunkálási sokrétűségről. Opcióként egy 18 szerszámhelyes tányéros tár hátul az oldalasztalra szerelhető. A szerszámcsere ideje a 18 férőhelyes tányéros tárral a lehető legrövidebb. A gépen összesen 40 szerszámhelyig bővíthető tárhely áll rendelkezésre.


A tapasztalatok szerint 3 nap elegendő a kezelés elsajátításához

Konzolasztal

A megmunkálásnál fontos részlet a konzolasztal felépítése. A profit H22 konzolasztala kétkörös vákuumrendszerrel rendelkezik. Az egyik kör a vákuumpapucsokat rögzíti a konzolra, míg a másik munkadarabot rögzíti. Kiemelt jelentősége van a konzolként ki-be kapcsolható vákuumnak. Ez lehetővé teszi, hogy az alkatrész az egyik konzolon rögzítve legyen, miközben a többit pozicionáljuk. Ennek főleg nyílászáró-alkatrészek gyártásakor van jelentősége, amikor csak úgy végezhető el az alkatrész körbemarása, ha a keretleszorítókat megmunkálás közben ellentétes oldalra pozicionáljuk, anélkül, hogy a munkadarabot elmozdítanánk.
A konzolasztal mérete alapváltozatban 3060x1260 mm, 6 db konzollal.
 

hirdetés
">

 


Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770.
www.felder.hu


Tetszett a cikk?