Robosztus és bivalyerős

A két gép 230 mm-es illetve 180 mm-es tárcsákkal dolgozik és áramkimaradás védővel van ellátva, amely megakadályozza, hogy a reteszelt kapcsolóállásban egy esetleges áramkimaradás után az áram visszatértekor a gép hirtelen újrainduljon. Ezt a funkciót egyébként EU-s jogszabályok is megkövetelik, nevezetesen 155 mm tárcsaátmérő felett kötelező a sarokcsiszolókat egy ilyen áramkimaradás védővel felszerelni.
A kimaradás védőn túl egy elektronikus biztonsági kuplung is helyet kapott e modellekben, amely a tárcsa megszorulása esetén lekapcsolja a meghajtást, a gépet megóvandó.
A sarokköszörűk elektronikus lágyindítóval és indítóáram korlátozó elektronikával is fel lettek szerelve a Dewalt többi ilyen gépéhez hasonlóan.
A gépek ugyan nem a pehelysúlyú kategóriába tartoznak 5,5 kg-os tömegükkel, de relatív kompakt építésüknek köszönhetően jól kezelhetőek.


A tengelyreteszelés egy nagy nyomógomb segítségével könnyen elvégezhető, a védőburkolat szerszám nélkül kézzel egyszerűen a kívánt pozícióba állítható. A speciális vibrációcsökkentő oldalfogantyú jól teszi a dolgát, lényegesen kisebb rezgés terhelést enged át a felhasználó izom és érrendszerébe. A hosszú gumírozott végfogantyú a nagy kapcsológomb különösen „jól fekszik” munka közben és így hosszabb munkafolyamatoknál sem okoz komolyabb fáradtságot a gépek kezelése.
A sarokköszörű hosszú élettartama érdekében a motor fokozottan védett a keletkező por, a szennyeződések ellen, a gépek tekercselése például egy speciális epoxi-gyanta bevonattal vannak ellátva.

Technikai adatok:

GyártóDeWaltDeWalt
ModellD28495D28498
Felvett teljesítmény2400 Watt2400 Watt
Üresjárati fordulatszám8500 1/min6500 1/min
Tárcsaátmérő180 mm230 mm
KihajtótengelyM14M14
Súly5,5 kg5,5 kg











Infó lap pdf-ben innen!


Tetszett a cikk?