Az AEG 2010-es őszi újdonságai


US 900 XE

AU 1000

Kezdjük az összefoglalót egy olyan termékkel, ami nem gép: az AU 1000 típusjelű háromlábú állvány nem más, mint egy nagy satu. A satuval szemben viszont számos előnye van: az állítható csúszópofák maximum 956 mm széles anyag befogását teszik lehetővé – aminek csak a töredéke lehetséges satuval. Az AU 1000 másik nagy előnye, hogy az anyag beszorítása nem tekeréssel történik (mennyit kellene tekerni mondjuk először egy 900 mm-es tábla beszorításához, ami után egy 30 mm-es lécet szeretnénk befogni?), hanem az állvány elején elhelyezett pedállal.
A pedál előnye még az is, hogy az állvány használójának mindkét keze szabadon marad, így a kezeivel tarthatja vagy beigazíthatja az anyagot. Végül a három lábnak köszönhetően az állvány mindenfajta terepen stabilan áll.
Erős motor, változtatható fordulatszám, számos kényelmi szolgáltatás és gazdag szállítási terjedelem – mindezek az AEG új US 900 XE típusú szablyafűrészének jellemzői. Az új géppel 900 W teljesítmény és 19 mm-es lökethossz mellett akár 3500/perc löketszámmal vághatunk és a vágás gyorsabb lehet a beépített ingaelőtolással. A kényelmes munkát a szerszám nélküli fűrészlapcsere és a Softgrip puha fogantyúbevonat segíti. A gép 4 m kábellel, építőipari táskával és 3 fűrészlappal kerül szállításra. Természetesen minden szabványos fűrészlappal használható, így nem csupán fa, hanem acél, színesfémek, műanyagok vágására is használható. További fontos tényező, hogy ebben az évben pedig bruttó 44 990 forintos áron megvásárolható.
Az AEG mindeddig legsikeresebb terméke a BS 12C típusjelű kompakt fúrócsavarozó volt. A szuperkompakt gép könnyű, 1,5 Ah kapacitású akkumulátorával azóta számos AEG gép működik és ehhez az akkumulátorhoz fejlesztették a BWS 12C típusjelű multifunkciós gépet is. Ez az új gép egyedülálló abból a szempontból, hogy nemcsak a multifunkciós fejhez kapcsolható tartozékok cserélhetőek, hanem maga a fej is: a multifunkciós fej és egy sarokcsavarozó, illetve ütvecsavarozó fej mellett egy szögek beverésére alkalmas kalapácsfej egészíti ki a választékot. Kiemelkedően fontos az is, hogy a különböző fejek szerszám nélkül, kézzel egyszerűen cserélhetőek.

BS 14CBWS 12C

Végül nem kifejezetten a faipari szakemberek számára tervezték a BS 14C típusú fúrócsavarozót, de egy akkumulátoros gépre mindenkinek szüksége van. Az új gép mindössze 194 mm hosszú, a géppel elérhető maximális fúrási átmérő pedig puhafában 35 mm, a gép nyomatéka pedig 45 Nm (24 fokozatú nyomatékbeállítással). A gép teljesítménye kedvező súllyal párosul: akkumulátorral együtt nem több másfél kilogrammnál. Mindezek alapján jó szívvel ajánljuk minden faiparban dolgozó szakembernek.


A&M Elektromos Kéziszerszámok Kft.
1133 Budapest, Váci út 110.
Tel.: 1/349-4134.
www.aegpowertools.hu






 


Tetszett a cikk?