Körfűrész-maró „P” minőségben

A professzionális felhasználásra is alkalmas „P” sorozat KF 315 VFP-2544 és KF 315VFP-3000 típusú körfűrész-marógépeit valóban ipari felhasználásra tervezték. Mindkét típus alapvetően hasonló szerkezeti felépítésű, csak a körfűrészegység formatizálóasztalának méretében tér el egymástól. A gépeket köszörült szürkeöntvény asztallal látták el, mely bírja a mindennap nagy igénybevételeket is és a könnyű kezelhetőségüket az egyszerű beállítómechanizmusok garantálják. A körfűrészegység fűrésztengelyét, illetve a maróegység marótengelyét 45°-ban kézikerék segítségével dönthetjük, illetve emelhetjük az elvégezendő feladatokhoz igazodva. Emellett a prioritást élvező marási vagy fűrészelési művelet függvényében mindkét tengely az asztallap síkja alá süllyeszthető. A gépegységek kezelőgombját egyaránt a gép elejére helyezték egy összevont kezelőpanelbe integrálva.

Körfűrészegység

A körfűrészegység elővágóval felszerelt és már külön motoros kialakítású, 120 mm-es átmérőjű elővágófűrész 8000 1/perces fordulatszáma kipattogzásmentes felületet biztosít a vágási műveleteknél. A gép típusától függően 2544 vagy 3000 mm-es vágáshosszal rendelkezik, és az oldalasztalon 1500 mm szélességig állítható be a párhuzamvonalzó nagy pontossággal a finombeállító mechanizmusnak köszönhetően. A 3000-es típus kiegészíthető igény szerint akár 1800 mm vágásszélességű oldalasztalra. A formatizálóasztal két végállásütközővel felszerelt, de rendelkezik szögvonalzóval is. A precíz asztalvezetésről az edzett finomköszörült vezérműrendszerek gondoskodnak.

Maróegység

A maróegység kialakítását szintén az ipari igénybevételek és feladatok tükrében alakították ki. A 30 mm átmérőjű marótengelyre maximálisan 320 mm átmérőjű szerszám használható, melyet akár 170 mm-re kiemelhetünk az asztal síkjából, emellett a marási műveletekhez igazodva hat fordulatszám közül választhatunk. Fontos kiegészítő, hogy a speciálisan kialakított marószerszám-burkolat beépített vezetőléce biztosítja a precíz megvezetést.


Holz&Metal Kft.
9028 Győr, Fehérvári út 80.
Tel.: 30/638-9928.
www.holzmetal.hu


Tetszett a cikk?