Körfűrész-maró meggyőző pluszokkal

A teljes egészében szürkeöntvényből készült körfűrészaggregát különösen finom futást biztosít, és ezzel egy magasabb dimenzióba emeli a gépet. A professzionális kivitel „extrája” az oldalasztal (1300 mm) teleszkópos karral, valamint a dupla gér-szögütköző (2600 mm).
A formatizáló vágáshossz szintén a KF700 S professional gépnél a legnagyobb, 2500 mm, amely opcióként 2800 vagy 3200 mm-re növelhető. A körfűrész és maró gépegységek saját, egyenként 5,5 kW-os motorral rendelkeznek, így az átállás egyik műveletről a másikra mindössze a körfűrészlap, illetve a marótengely lesüllyesztéséből és a vezetők cseréjéből áll.

Tolófa helyett
professzionális vezető

Bármelyik Felder körfűrészre felszerelhető az új Aigner vezető, amely egyben a tolófát is helyettesíti, ám annál lényegesen nagyobb biztonságot nyújt a gépkezelőnek. A vezető egyszerűen felhelyezhető a gép párhuzamvonalzójára és egy fogantyú segítségével előre-hátra csúsztatható. Beleépítettek egy felső keskeny leszorító részt is, amely az anyag vastagságához állítható, így megakadályozza a munkadarab „pattogását”. Az alkatrészt egy apró csap támasztja, mely szintén pozicionálható.
A megoldás munkavédelmi szempontból rendkívül előnyös, hiszen a munkadarab hátsó éle jóval előrébb helyezkedik el, mint a fogantyú, így az anyag átvágásra kerül anélkül, hogy a dolgozó keze a fűrészlap vonalába érne. A vonalzó hossza 1200 mm, így hosszú, keskeny alkatrészek is biztonságosan szeletelhetők. A vezető 10–45 mm anyagvastagság között alkalmazható.

A nagyméretű tolóasztal a formatizáláshoz éppoly előnyösen használható, mint a csapozások, profilozások elkészítésére.
A kizárólag alumíniumból készült formatizálóasztal, valamint a vezetőszerkezet speciális profilja nem vetemedik, nem görbül, legyen az bármilyen hőmérsékletnek kitéve. A görgők x alakú („X-Roll”) elhelyezésének jóvoltából a fellépő nyomásterhelés optimálisan oszlik el minden irányban.

Körfűrészegység

A körfűrészegység 90°–45°-ban dönthető, vágásmagassága 90°-nál 104 mm. A szögrácsrendszernek köszönhetően a szögvonalzót 5°-onként gyorsrögzítési pontokon lehet pozícionálni, de bármilyen más szögben is egyszerűen rögzíthető.

Maróegység

A maróegység a Feldernél megszokott precíziós „240”-es maróütközővel rendelkezik, amely ismételt felhelyezéskor mindig a legutolsó pozícióba áll be. Így, ha egy marási művelet közben fűrészelés merül fel, a maróvezető egyszerűen leemelhető, majd felhelyezhető anélkül, hogy „elállítódna”. A marótengely 4 fordulatszámon üzemeltethető: 3500/6500/8000/10 000 1/min. A maróorsó gyorscserés rendszerű, így előre felszerszámozott tengelyek között villámgyorsan lehet váltani, amely minimalizálja az átállásokból adódó időveszteségeket.


Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770
www.felder.hu


Tetszett a cikk?